21 Οκτ 2011

Φιλανθρωπική δράση με καπάκια στα Γιαννιτσά


  Συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια από μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών για να τα ανταλλάξουν με αναπηρικά αμαξίδια και ορθοπεδικά είδη.
   Εδώ και μήνες, ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας που ιδρύθηκε το 1999 και ο  Σύλλογος Αναπήρων  όλων των Παθήσεων Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας <<Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ>> που ιδρύθηκε το 2008 και έχουν έδρα τα Γιαννιτσά, σε συνεργασία με  εταιρεία ανακύκλωσης και εμφιάλωσης, ξεκίνησε μια πρωτότυπη συλλογή, για να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αναπηρικό καροτσάκι.
   Τα καπάκια αυτά χρησιμοποιούνται για την αγορά ηλεκτρονικών αμαξιδίων και άλλων ορθοπεδικών ειδών, για άτομα με κινητικά προβλήματα.Εκατοντάδες πλαστικά καπάκια καταφθάνουν καθημερινά στα Γιαννιτσά, στα γραφεία των Συλλόγων που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.Οι σύλλογοι «ανταλλάσσουν» τα καπάκια με ορθοπεδικά είδη, τα οποία παρέχουν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.
   Όπως αναφέρει η  πρόεδρος του συλλόγου Δήμητρα Χριστάκη «Βοήθεια από το κράτος δεν υπάρχει, αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι μόνοι μας. Αναπτύξαμε μια πρωτοβουλία που δεν κοστίζει τίποτα σε εκείνους που συμμετέχουν και μπορεί να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας
  Έχουμε έρθει σε συμφωνία με μία εταιρεία, που παραλαμβάνει τα καπάκια και ανάλογα με την ποσότητα προμηθευόμαστε ορθοπεδικά είδη (ηλεκτρονικό αμαξίδιο – χειροκίνητο αμαξίδιο) που έχουμε ανάγκη. Όμως, συνολικά, για την απόκτηση ενός αμαξιδίου απαιτούνται χιλιάδες καπάκια»
    Ήδη έχουν δοθεί αμαξίδια σε 2 μέλη του συλλόγου Γιαννιτσών, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου (στην εθελοντική ομάδα νεφροπαθών “ΑΝΤΗΡΙΔΑ” -3 χειροκίνητα αμαξίδια),στο Βέλο Κορινθίας 1 χειροκίνητο και σύντομα στην Φθιώτιδα 2 χειροκίνητα .

   Να διευκρινίσουμε πως τα δύο Σωματεία συνεργάζονται γι αυτό το αποτέλεσμα και πως αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί για χρόνια ,έτσι ώστε να βοηθηθούν όλα τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη από αμαξίδια και όχι μόνο, αφού έτσι και αλλιώς δεν κοστίζει το καπάκι αλλά βοηθάει .

   ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ,ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

   Επίσης όποιος επιθυμεί να συνδράμει στις ανάγκες του Συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Πέλλας και στο Σύλλογο της «ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», -κάνουμε γνωστό πως πέρα από τα καπάκια δεχόνται  οποιαδήποτε προσφορά δηλαδή ρούχα – τρόφιμα – παιδικά παιχνίδια.
    Μπορείτε να επικοινωνείτε στα Γραφεία του Συλλόγου πρωινές ώρες 9-2μμ στη διεύθυνση: Ανοικτό Θέατρο Γιαννιτσών, Κολοκοτρώνη 10,
Τ.Κ. 581 00 Γιαννιτσά Τηλ. 23820 81308

Δεν υπάρχουν σχόλια: