22 Οκτ 2011

Διαρρήξεις σε σπίτια και κλοπές οχημάτων στην Ημαθία και στην Πέλλα

   Συνελήφθη ένας 37χρονος για διαρρήξεις σε σπίτια και κλοπές οχημάτων στην Ημαθία και στην Πέλλα.Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια όπου οι δράστες έκλεβαν τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών και ακολούθως διέπρατταν και άλλες κλοπές.Αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί του.
   Τις πρώτες πρωινές ώρες της 20-10-2011συνελήφθη στην Κυψέλη Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 37 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
 Αναλυτικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Νησελίου – Κυψέλης Ημαθίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στην Κουλούρα Ημαθίας την προηγούμενη ημέρα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος στην Κυψέλη Ημαθίας.
Σε κοντινή απόσταση από το σημείο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 37χρονος,
ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.670) €, (4.700) lek, που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.
   Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος με άλλους δύο ομοεθνείς συνεργούς του, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα κατά το χρονικό διάστημα από 14-10-2011 έως 20-10-2011 και προέβησαν συνολικά σε άλλες τέσσερις διαρρήξεις μονοκατοικιών με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ημαθίας και του Νομού Πέλλας.

 Οι δράστες εισέρχονταν στα σπίτια κατά την διάρκεια της νύχτας και ενώ οι ένοικοι αυτών κοιμόντουσαν και, αφού αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα και χρήματα, έπαιρναν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ενοίκων και στη συνέχεια διέφευγαν με αυτά. Ακολούθως μετέβαιναν σε άλλες μονοκατοικίες, όπου και εκεί διέπρατταν κλοπές με τον ίδιο τρόπο και αφαιρούσαν εκ νέου και για τον ίδιο σκοπό τα αυτοκίνητα των ενοίκων.  
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών του σχηματίσθηκε δικογραφία.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: