Πως να φτιάξετε ζεστή σοκολάτα με κανονική σοκολάτα, όχι στιγμιαίες σκόνες κλπ, με την αφρώδη υφή της καφετέριας!
Τι χρειαζόμαστε:
Τι χρειαζόμαστε:
- Λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα
- Κρέμα γάλακτος
- Λίγο γάλα
- Ζάχαρη (προαιρετικά)
- Χτυπήστε ένα πακέτο κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντυγί. Αν θέλετε προσθέστε και ζάχαρη.
- Σε ένα μπρίκι βάλτε μερικά πλακάκια σοκολάτας. Αν βάλετε λευκή 2-3 σειρές φτάνουν αναλογα με τη μάρκα, ή 50 γραμμάρια περίπου αν βάλετε κουβερτούρα. Μπορείτε φυσικά να τις συνδυάσετε.
- Ανάψτε το μάτι στο χαμηλότερο, και ριξτε περίπου ένα φλυτζάνι απο τη σαντυγί που φτιάξατε πριν απο λίγο μέσα στο μπρίκι με τη σοκολάτα.
- Συνδυάστε με γάλα για να πετύχετε την πυκνότητα που θέλετε..
- Ανακατέψτε και περιμένετε μέχρι να λυώσει η σοκολάτα.
- Ανακατεύετε κάθε τόσο, μέχρι να μην υπάρχει στέρεη σοκολάτα μέσα στο μπρίκι.
- Τότε είναι έτοιμη, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε στο μάτι λίγο ακόμα για να ζεσταθεί περισσότερο.( θα είναι χλιαρή όταν μόλις έχει λυώσει η σοκολάτα)
- Προσθέστε ζάχαρη αν θέλετε, και ρίξτε τη σοκολάτα.
- Χτυπήστε τη λίγο για να αποκτήσει πιο ομοιόμορφο χρώμα και στην υγειά σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου