31 Οκτ 2011

Όταν τα σκουπίδια γίνονται έργα τέχνης

     Scoopa, μία ομάδα καλλιτεχνών, που δημιουργεί προσιτό design από αντικείμενα που δεν θέλουμε να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων και τις χωματερές. μια εταιρεία upcycling, όπου με καινοτόμο σχεδιασμό φρεσκάρει «ξεχασμένες» πρώτες ύλες, τους δίνει καινούργιο σκοπό χρήσης και τους επαν-εφεύρει έναν νέο κύκλο ζωής.
  Η  ιδέα… η σύγχρονη μορφή της «πράσινης» δράσης
χρησιμοποιούμε περιθωριοποιημένες πρώτες ύλες, που φαινομενικά φαντάζουν άχρηστες. για εμάς όμως είναι ανεκτίμητο υλικό σε μια δημιουργική αλυσίδα σύγχρονου σχεδιασμού που εφαρμόζουμε σε έπιπλα, φωτιστικά, μικροαντικείμενα διακόσμησης, ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα.
 Η φιλοσοφία… επαν-επενδύουμε στο περιβάλλον μέσα από τον άνθρωπο
όραμα μας είναι μέσω του upcycling να συμβάλλουμε στη λύση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα στοχεύουμε στη βιώσιμη και δημιουργική εργασία νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών,δίνοντας βήμα και πρόσβαση στην αγορά σε ανήσυχους δημιουργούς.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων και στη μικρότερη κατανάλωση φυσικών πρώτων υλών, υποστηρίζοντας πάντα κάθε μορφή επανάχρησης και ανακύκλωσης.
επιθυμούμε να γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα σε εταιρείες με κοινωνικές αναζητήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για να προσφέρουμε σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες τη δυνατότητα της αειφόρου ανάπτυξης.
οργανώνουμε, αναζητούμε και συμμετέχουμε σε δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού.
Scoop-ίστε μαζί μας… 
Γίνε κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας την προσπάθειά μας να μειώσουμε τον όγκο απορριμάτων της πόλης,αναζητούμε και δεχόμαστε κάθε τι που δεν χρειάζεσαι.
  • αν θέλεις να αδειάσεις την ντουλάπα ή ακόμα και την αποθήκη σου
  • αν είσαι νέος σχεδιαστής και αναζητείς τρόπο να προωθήσεις τη δουλειά σου
  • αν έχεις επιχείρηση και ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους ανακύκλωσης, βρίσκουμε λύσεις επανάχρησής τους
  • αν ανήκεις σε ΜΚΟ και αναζητείς συνεργασίες με βάση τη δημιουργική βιωσιμότητα
  • αν θέλεις να συμμετάσχεις στις δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού που διοργανώνουμε επικοινώνησε μαζί μας!

στο email: info@scoopa.eu ή στο τηλέφωνο +2313 00 55 70 

αν θέλεις μπορείς να μας βρεις και στο χώρο μας Ισαύρων 10 στο κέντρο της θεσσαλονίκης, ή στο εργαστήρι μας Γαμβέτα 55 (περιοχή Ιπποκράτειο).

WWW.SCOOPA.EU



Δεν υπάρχουν σχόλια: