25 Οκτ 2011

Με προγραμματική σύμβαση η διαχείριση του ΧΥΤΑ στο Δήμο Πέλλας

    Ο Δήμος Πέλλας θα είναι πλέον ο επίσημος φορέας διαχείρισης του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών (Σύνδεσμος 3Ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας), κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011.

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Πέλλας  Γρηγόριος Στάμκος, έθεσε προβληματισμούς και ερωτηματικά αναφορικά με την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, ενώ παράλληλα πρότεινε ο Δήμος  Πέλλας ν’ αναλάβει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Συνδέσμου και του Δήμου.
Πράγματι, το Δ.Σ του Συνδέσμου μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα :
  1. Να ανακληθεί προηγούμενη απόφασή του, με την οποία ανέθετε τη διαχείριση του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη
  2. Να ακυρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, η οποία θα πραγματοποιείτο σήμερα 25 Οκτωβρίου 2011
     Στη συνέχεια, σε νέο έκτακτο Συμβούλιο του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, ελήφθη απόφαση για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου και του Δήμου Πέλλας.
  Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος και τονίζει ότι η απόφαση αυτή, αποτελεί εκφρασμένη άποψη της πλειοψηφίας των δημοτών, των κοινωνικών και πολιτικών φορέων της περιοχής αλλά και του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Πέλλας.
  Άλλωστε, για να διασφαλιστεί η επιτυχής λειτουργία του ΧΥΤΑ, χρειάζεται η κοινή προσπάθεια όλων μας, τόσο της διοίκησης όσο και των εργαζομένων.
  Οι άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ανάπτυξη του τόπου μας γενικότερα, καθιστά επιβεβλημένη την άριστη διαχείρισή του, με αυστηρούς ελέγχους από πλευράς διοίκησης, με υπευθυνότητα και συνέπεια από πλευράς εργαζομένων.
  Μόνο έτσι, θ’ αποκομίσουμε τα πολλαπλά οφέλη από τη λειτουργία αυτού του έργου, όπως ο αποκλεισμός τοξικών και ξένων φορτίων απορριμμάτων, η μείωση του κόστους λειτουργίας, η διατήρηση των υπαρχόντων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: