14 Οκτ 2011

Πλαφόν στα καύσιμα λόγω των απεργιών

  Πλαφόν στα καύσιμα θα επιβάλει η κυβέρνηση από τις 15 Οκτωβρίου, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση των τιμών καυσίμων λόγω της απεργίας των τελωνειακών.
  Ελεγκτές διαπίστωσαν αδικαιολόγητη αύξηση της αμόλυβδης κατά 3-4 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς, για να αποφευχθούν κερδοσκοπικά φαινόμενα -όπως σημειώνουν στελέχη- κατά την απεργία των τελωνειακών, θα επιβληθεί πλαφόν στα καύσιμα.
 Αντιδρά η ΠΟΠΕΚ
    Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) υποστηρίζει τα εξής: ότι η κυβέρνηση με την επιβολή πλαφόν μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική ή/και τις τιμές διυλιστηρίου εκτίθεται για πολλοστή φορά ενώπιον του κλάδου και των καταναλωτών.
  «Επειδή το κράτος ομολογεί μετά από 19 χρόνια ότι αδυνατεί να διασφαλίσει όρους υγιούς ανταγωνισμού και επειδή η κυβέρνηση έχει έλθει σε αντιπαράθεση με τους τελωνειακούς, την πληρώνουν οι πρατηριούχοι και οι καταναλωτές», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.
  Η Ομοσπονδία σημειώνει ακόμα ότι από τις 5 Οκτωβρίου έως σήμερα η τιμή διυλιστηρίου για την αμόλυβδη έχει αυξηθεί κατά 5 λεπτά το λίτρο.
Δείτε τις ανώτατες τιμές καυσίμων ανά νομό: http://www.fuelprices.gr/
Πηγή www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

email εχετε ????