24 Νοε 2011

Κίνδυνος «ερήμωσης» της Αθήνας


  Σαφή προειδοποίηση για τον κίνδυνο «ερήμωσης» και απομόνωσης της Αθήνας εξαιτίας τόσο της ματαίωσης μεγάλων διεθνών συνεδρίων όσο και της απομάκρυνσης μεγάλων δημόσιων υπηρεσιών από το κέντρο της πόλης απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με επιστολή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού, η οποία κοινοποιήθηκε και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο.


«Με μεγάλο προβληματισμό πληροφορούμαι τη ματαίωση μεγάλων διεθνών συνεδρίων, όπως εκείνο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας και συνεργαζόμενων με αυτήν οργανισμών που θα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα με τη συμμετοχή περίπου 10.000 επιστημόνων την επόμενη τριετία. Οι διοργανωτές επικαλούνται λόγους πολιτικής και οικονομικής αστάθειας» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Καμίνης, ο οποίος ζητά την παρέμβαση και την ανάληψη δράσεων από τους δύο υπουργούς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος μιας τέτοιας εξέλιξης και «να αποφευχθούν οι ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη θέση της Ελλάδας και της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά».
Επιπλέον, ο κ. Καμίνης αναφέρει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία το γεγονός ότι μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, όπως η ΔΕΗ και το ΙΚΑ, καθώς και φορείς της κεντρικής διοίκησης (το υπουργείο Οικονομικών μελετά τη μεταστέγαση κεντρικών υπηρεσιών του στο πρώην κτίριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης), σχεδιάζουν τη μεταφορά κρίσιμων υπηρεσιών τους από την «καρδιά» της Αθήνας, συντείνοντας με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω ερήμωση του κέντρου της πόλης.
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα και σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν ανακοινωθεί δράσεις (όπως, για παράδειγμα, η μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου «Μιράζ» στην Ομόνοια σε φοιτητική εστία) οι οποίες αποσκοπούν ως επί το πλείστον στην επιστροφή των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να ξαναποκτήσει ζωντάνια καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=90907


Δεν υπάρχουν σχόλια: