22 Νοε 2011

Η απάντηση του ΕΚΓ στην καταγγελία του Συλλόγου Εφοριακών



Με αφορμή την καταγγελία της “ Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στα Μέτρα», ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αρνήθηκε την παραχώρηση αίθουσας για συγκέντρωση της, εκδίδουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών έχει αποδεδειγμένα επιβεβαιώσει ότι έχει
ανοιχτές τις πόρτες σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να διεκδικήσει μέσα από τη
συλλογική και οργανωμένη πάλη τα δικαιώματά του
. Όπως επίσης έχει ανοιχτές τις πόρτες του σε κάθε οργανωμένο συλλογικό φορέα, διαθέτοντας πολλές φορές τους χώρους του προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες τους.
Πολύ περισσότερο βέβαια το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών έχει αποδείξει
επανειλημμένα τη μόνιμη ενασχόληση, την έγνοια και τη φροντίδα για τα
προβλήματα των εργαζόμενων, των ανέργων των συνταξιούχων  και των οικογενειών τους. Η έμπρακτη απόδειξη γ’ αυτό είναι οι εκατοντάδες εργαζομενοι-άνεργοι-απολυμένοι που καταφεύγουν καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη.
Απόδειξη είναι οι δεκάδες παρεμβάσεις που έχει κάνει τόσο το ΕΚΓ όσο και τα  σωματεία για  ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα των Εργαζόμενων  όπως ήταν και η τελευταία απεργιακή  συγκέντρωση στις 19 Οκτωβρίου στην πλατειά ΕΠΟΝ.

 Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στη συνείδηση των εργαζομένων,  των ανέργων, των συνταξιούχων  και είναι από τους βασικούς παράγοντες που του προσδίδουν ξεχωριστό κύρος.
Οι μόνοι που δεν νομιμοποιούνται να μιλάνε εξ ονόματος των εργαζόμενων άνεργων , συνταξιούχων και των οικογενειών τους είναι ανεμομαζώματα τύπου “Πρωτοβουλίας …”.
Η συγκεκριμένη “Πρωτοβουλία” ούτε σχέση έχει, ούτε εκπροσωπεί τους εργαζόμενους . Απευθύνεται σ αυτούς μοιράζοντας ανυπόγραφες ανακοινώσεις γιατί δεν έχει κανένα κύρος στα μάτια τους. Το μόνο που εκφράζει και κρύβει κάτω απ’ αυτό τον ψευδεπίγραφο τίτλο
είναι η στόχευση να παρεισφρήσουν στο εργατικό και γενικότερο λαϊκό κίνημα
δυνάμεις που καμιά σχέση δεν έχουν μ αυτό.
Η συγκεκριμένη “πρωτοβουλία” είναι άλλη μια μεταμόρφωση του μπλογκ των
δυνάμεων που αποτελούν διάφορεs δυνάμεις τύπου ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΟΕ, ΤαξικήΠορεία κλπ. Είναι δυνάμεις που έχουν ρόλο κυματοθραύστη της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας και αμφισβήτησης και προκειμένου να εμποδίσουν το μπόλιασμα της με την οργανωμένη πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος. Προσπαθούν διαρκώς με τέτοιες προσπάθειες να διασπούν το κίνημα, να το αποπροσανατολίζουν.  Γι’ αυτό αντιδρούν σθεναρά στο να οργανωθούν  οι εργαζόμενοι στα σωματεία. Αυτό επιδιώκουν όταν  προβάλουν το δήθεν ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο κίνημα.
Είναι όλες οι δυνάμεις που σε κάθε πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος μπαίνουν
στην ουρά του προσπαθώντας να κολλήσουν εκεί που δεν ανήκουν. Είναι όλοι
αυτοί που εκεί στην ουρά, βγάζουν το βαθύ τους μίσος απέναντι στο Συνδικαλιστικό Εργατικό Κίνημα, φωνάζοντας εναντίον του υβριστικά συνθήματα. Είναι
όλοι αυτοί που φιλοξενούν κάτω από την σκέπη τους και τις διάφορες ομάδες
του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, τις οποίες αξιοποιούν οι κάθε λογής
προβοκατόρικοι μηχανισμοί προκειμένου να χτυπήσουν το κίνημα. Είναι όλοι
αυτοί που τελικά εκθειάζουν την “κουκούλα” και το “σπάσιμο της βιτρίνας”
ενάντια στο οργανωμένο ταξικό αγώνα. Όλο αυτό το συνονθύλευμα, λοιπόν, καμιά
σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, είναι απέναντι στα
συμφέροντα τους. Γι’ αυτό και καμιά θέση δεν έχουν στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών. Είναι ανεπιθύμητοι. Δεν θα γίνει το Εργατικό
Κέντρο “στέκι” τέτοιων δυνάμεων.
Για το επόμενο χρονικό διάστημα το Εργατικό Κέντρο, έχοντας
συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους θα συνεχίσει σταθερά να
περιφρουρεί τους αγώνες του, οργανώνοντας την ετοιμότητα του κινήματος
απέναντι σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους . 

Από την διοίκηση του ΕΚΓ

Δεν υπάρχουν σχόλια: