22 Νοε 2011

Σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας κατά Ε.Κ.Γ.

  Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και τον πρόεδρό του Γεώργιο Βουδούρη για την απαράδεκτη, αντικανονική και πραξικοπηματική ενέργεια, να μην παραχωρήσουν την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, την Κυριακή 20.11.2011 για σύσκεψη, που οργάνωσε η ανοιχτή κινηματική ομάδα πολιτών «Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στα Μέτρα».
  Η σύσκεψη τελικά πραγματοποιήθηκε σε άλλο χώρο, αφού αντικρίσαμε κλειστές πόρτες, με τη δικαιολογία ότι «δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο της εκδήλωσης!!» που ήταν σχετική με τα χαράτσια. Την αίθουσα ζήτησε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας, Χρυσόστομος Γεροντίδης, ο οποίος συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αγώνα και εκπροσωπούσε το σύλλογό μας στη σύσκεψη, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και παραβρέθηκαν εκτός από δεκάδες πολίτες, πολλά σωματεία εργαζομένων της πόλης.
 
Αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που θυμίζει εποχές χούντας όπου οι διοικήσεις των εργατικών κέντρων ήταν διορισμένες από το κράτος και τους εργοδότες. Η ενέργεια αυτή είναι έξω και πέρα από κάθε λογική αλληλεγγύης των εργαζομένων, που χτυπιούνται βάρβαρα από τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης και έξω από τα όρια της νομιμότητας λειτουργίας της διοίκησης του εργατικού κέντρου. Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη για οργάνωση των αγώνων τους, για την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη των συνδικάτων από την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης των τραπεζιτών, είναι όχι μόνο απογοητευτικό που οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες δεν ανταποκρίνονται στο θεσμικό τους ρόλο, αλλά εξοργιστικό που παίζουν πλέον ανοιχτά το ρόλο των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της τρόικας και εμποδίζουν την οργάνωση των πολιτών για αντίσταση. 
Ας το καταλάβουν καλά οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Στο ελικόπτερο που θα παραλάβει όλο τον πολιτικό συρφετό, που οδήγησε στη χρεοκοπία τη χώρα και οδηγεί στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, θα υπάρχει μια θέση και γι’ αυτούς, αν δεν αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες που τους αναλογούν. 
Καλούμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον ανάλογη εκτροπή από τη διοίκηση του εργατικού κέντρου Γιαννιτσών. Ο χώρος είναι ιερός και ανήκει στους εργαζόμενους και δεν έχει κανένα δικαίωμα ο πρόεδρός του να λειτουργεί ως ιδιοκτήτης παράγκας.
Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε ξανά τέτοιες συμπεριφορές και καλούμε τον εργαζόμενο κόσμο της πόλης να υπερασπιστεί το σπίτι του.   
                                
Ομόφωνα
Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: