23 Νοε 2011

Συνάντηση φορέων της πόλης στα Γιαννιτσά εναντίον του "χαρατσιού"

Ύστερα από μια επιτυχημένη μαζική συνάντηση φορέων της πόλης και μεμονωμένων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας, στις 20.11.2011, αποφασίστηκε από όλους η δράση μας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
  Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αναλγησία αυτού του μέτρου και στον τρόπο με τον οποίο και αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να εισπράξει έσοδα από τον λαό μας υπό την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης που είναι από τα σημαντικότερα αγαθά, ιδιαίτερα για τις ευαίσθητες κατηγορίες (χρόνια πάσχοντες κλπ).
Αποφασίσαμε από κοινού τη συντονισμένη δράση ώστε να υπάρξει ένα κίνημα ανυπακοής και στην περιοχή μας αντίστοιχα με ότι συμβαίνει σε μια σειρά από περιοχές ανά την Ελλάδα. Έτσι προσπαθούμε να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, δηλαδή την πληρωμή μόνο του λογαριασμού της ΔΕΗ χωρίς την καταβολή κανενός χαρατσιού- ειδικότερα όταν αυτό γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο.
Καλούμε όλους τους φορείς και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της τοπικής μας κοινωνίας να απλώσουμε δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε να μην κοπεί ούτε από ένα σπίτι το ρεύμα. Να πάρουμε αποφάσεις έμπρακτης συμπαράστασης με οργάνωση κινητοποιήσεων εάν παρατηρηθεί οποιαδήποτε μορφή εκδικητικότητας προς αυτούς που δεν πληρώνουν χαράτσια (είτε για λόγους αξιοπρέπειας είτε για λόγους επιβίωσης).
Οργανώνουμε παρέμβαση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και καλούμε σε μαζική παράσταση από όλους τους πολίτες, έτσι ώστε:
  • Να απαιτήσουμε να πάρει απόφαση πολιτικής-νομικής-τεχνικής, πολύπλευρης στήριξης στη δράση ενάντια στα χαράτσια
  • Να κινηθεί στα πλαίσια μιας σειράς δήμων, που παίρνουν ανάλογες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και ανυπακοής και να θέσουν το ζήτημα στην Κεντρική Ένωση Δήμων
   Ειδικότερα απευθυνόμαστε στον τοπικό σύλλογο εργαζομένων της ΔΕΗ να συμπαρασταθεί και να γίνει ενεργό μέλος αυτού του αγώνα στα πλαίσια και των ήδη υπαρκτών δράσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έτσι ώστε να εμποδίσουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, Α ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: