16 Νοε 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ



Πολυτεχνείο 2011
«Ψωμί – παιδεία – ελευθερία»!.
Πόσο επίκαιρα είναι σήμερα τα αιτήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη, όταν ένας λαός βυθίζεται στην πείνα, τη φτώχεια, και την αμάθεια με τη βία, τις συνεχείς αντιδημοκρατικές εκτροπές; Σήμερα που ένα ιδιότυπο πραξικόπημα συντελείται, χωρίς συνταγματάρχες, όπου η στέρηση της ελευθερίας δεν έχει τη μορφή των φυλακίσεων και των βασανιστηρίων, έχει ενδυθεί έναν πιο «πολιτισμένο» μανδύα, ωστόσο καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα: «Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» να εκτελούμε υπάκουα τις «έξωθεν» εντολές, απλοί φιλοξενούμενοι μιας χώρας που θα κατέχουν άλλοι, θεατές μιας ζωής που άλλοι θα ορίζουν την τύχη της.   

 Τριάντα οχτώ χρόνια μετά, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας. Το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γίνεται το σύνθημα της εποχής μας, για να αντισταθούμε στα σχέδια της μόνιμης λιτότητας και εξαθλίωσης, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών ακόμη και της παιδείας και της υγείας, της παράδοσης  του δημόσιου πλούτου της χώρας, της  κατάργησης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων.
Τιμούμε  τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία.
Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει το νήμα που θα ενώσει το λαϊκό ξεσηκωμό των εργαζομένων, των φοιτητών, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μεταναστών και όλοι μαζί :
·         Ας διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
·         Ας ανατρέψουμε τις επικίνδυνες αντιλαϊκές πολιτικές
·         Ας θυμηθούμε εκείνους τους νέους, ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: