17 Νοε 2011

Δεν καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η Αννα Διαμαντοπούλου

Για πρώτη φορά Υπουργός Παιδείας δεν θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο

   Δεν θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την εφετινή 38η επέτειο από την εξέγερση του 1973 και πρώτη χρονιά κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.  
  Μάλιστα με δήλωση της κατήγγειλε τα φαινόμενα βίας και τις μειοψηφίες που «υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών».

   «Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Διαμαντοπούλου.
  «Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι - με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών»συνέχισε.
  «Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων. Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια.
»Εχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών
» κατέληξε η υπουργός Παιδείας.
  Οι πανεπιστημιακοί
  Ανακοίνωση για το θέμα του Πολυτεχνείου κατέθεσε και η παράταξη Αριστερή Μεταρρύθμιση της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ. «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες του ελληνικού λαού. Στην σημερινή περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης η επέτειος αυτή θέτει εκ νέου την ανάγκη των συλλογικών διεκδικήσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών αυτής της χώρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.
   «Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η μάχη έναντι της αδικίας, της διαφθοράς και της περιθωριοποίησης των φτωχών που γεννά η κρίση δίνεται αποτελεσματικά μόνο μέσα από συλλογικότητες. Τα οράματα όσων πάλεψαν στη περίοδο της δικτατορίας 1967-74 για ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο μας καλούν πάντα να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την δημοκρατική συμμετοχή όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην επίλυση των προβλημάτων, που έχουν δημιουργήσει οι ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την βελτίωση του επιπέδου σπουδών και την καλύτερη λειτουργία προς όφελος της νέας γενιάς» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: