28 Σεπ 2012

Σταμάτης Κραουνάκης:"Η Κανέλλη είναι η μόνη Ελληνίδα που μιλά στην Ευρώπη σαν πολίτης του κόσμου και όχι σαν ξεπλυμένο κατιναριό"

 
  Η στήριξή του στη Λιάνα Κανέλλη, η μη ανθρωποφαγική ελληνική κοινωνία, ο Μανώλης Καψής και τα... νεκρολούλουδα. Ο Σταμάτης Κραουνάκης σχολίασε τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων σε συνέντευξή του στην κυπριακή έκδοση της Καθημερινής.
  Για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ο Σταμάτης Κραουνάκης δήλωσε πως εκφράζει μια "τάση απελπισμένων που είδαν τοίχο. Το θέμα μου είναι τι γέννησε τη Χρυσή Αυγή".
"Η Κανέλλη είναι η μόνη Ελληνίδα που μιλά στην Ευρώπη σαν πολίτης του κόσμου και όχι σαν ξεπλυμένο κατιναριό"
Όσο για το περιστατικό ανάμεσα στη Λιάνα Κανέλλη και τον Ηλία Κασιδιάρη, ο συνθέτης σχολίασε: "μ’ ενοχλεί να τσαλαβουτάμε στα περιστατικά για τη δημοσιότητα. Ξεπουλάμε την Ελλάδα κι αυτό το υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ. Τελεία και παύλα. Τα υπόλοιπα είναι σκηνές από ένα έργο καταστροφής. Όλα μπορούν να συμβούν. Η Κανέλλη είναι η μόνη Ελληνίδα που σηκώνει ανάστημα και ακούγεται να μιλά στην Ευρώπη σαν πολίτης του κόσμου και όχι σαν ξεπλυμένο κατιναριό όπως το 98% του πολιτικού κόσμου".
Για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία αυτό το διάστημα, ο Σταμάτης Κραουνάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει εξελιχθεί σε ανθρωποφαγική. "Αναπτύσσεται μια μυστική αλληλεγγύη άνευ προηγουμένου. Σιωπηλή και αξιοπρεπέστατη. Όχι, δεν θα σκοτωθούμε μεταξύ μας. Απλώς οι πολλοί νομίζουν ότι είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Όχι, δεν είναι. Θα γίνουν θυσίες, γίνονται, έγιναν ήδη πολλές και θα γίνουν και άλλες, οι πιο ανθεκτικοί θα βρουν τον τρόπο".

"Αναπτύσσεται μια μυστική αλληλεγγύη άνευ προηγουμένου. Σιωπηλή και αξιοπρεπέστατη. Δε θα σκοτωθούμε μεταξύ μας"

Στα δηκτικά σχόλια του Μανώλη Κάψη για τη Δήμητρα Γαλάνη και της Χάρις Αλεξίου, ο ίδιος αρκέστηκε να πει αφήνοντας υπονοούμενα πως "όλοι ξέρουν ποια είναι η Γαλάνη και η Αλεξίου, ενώ αντιθέτως δεν ξέρουν όλοι ποιος είναι ο Καψής".
Τέλος, για το αν η δημοσίευση φορολογικών δηλώσεων από καλλιτέχνες αποτέλεσε αντιπερισπασμό ο Σταμάτης Κραουνάκης απάντησε με... ερώτηση. "Εννοείται ναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες δεν έχουν παίξει και αυτοί τον ρόλο τους, αλλά δεν ήταν ώρα τώρα για τέτοιο ξεπάτωμα. Οι επιχειρηματίες και οι όμιλοι της διαπλοκής, όλοι στα «τζαμπέ» πρώτα τραπέζια, δεν είχαν ευθύνη για τα νεκρολούλουδα και τα απελπισμένα νυχτοκάματα της μπουζουκλερί;", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: