24 Σεπ 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ



Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθεί η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις επιταγές της τρόικα και του ελληνικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού.

Η επαναδιαπραγμάτευση που είχαν “υποσχεθεί” τα κόμματα που συγκυβερνούν αποδείχθηκε απάτη προς αρπαγή ψήφων. Αυτό που έμεινε είναι τα 11,7 δις € (που θα ξεπεράσουν τα 20 δις τελικά) και τα κροκοδείλια δάκρυα της Μέρκελ, πριν καταπιεί το θύμα της. Ο λαός ξέρει ότι δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση, με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,7 δις € προωθεί:
ü  Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων.
ü  Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων
ü  Κατάργηση ή  συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
ü  Εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
ü  Συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.
ü  Περιορισμό των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.
Ταυτόχρονα οι πρόσφατες κυβερνητικές «διαρροές» περί νέων απαιτήσεων της τρόικας στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνουν ότι έρχονται κατ’ απαίτηση των εργοδοτών νέα αντεργατικά μέτρα για μεγαλύτερη ευελιξία να προσλαμβάνουν, να απολύουν, να απασχολούν τους εργαζόμενους όπως και όποτε τους βολεύει, που αυξάνουν στο έπακρο την εκμετάλλευση: Διεύρυνση της ελαστικής εργασίας με κατάργηση του πενθήμερου και του οχτάωρου, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας με δραστική μείωση των μισθών, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις.
Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη 24-25% και προβλέπεται να φτάσει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%. Οι μαζικές απολύσεις έχουν γενικευτεί.
Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής». Η εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και των δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας αποτελεί εθνικό έγκλημα, υπονομεύει ουσιαστικά το μέλλον της χώρας.
Η μείωση μισθών και συντάξεων συνοδεύεται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση εργαζομένων και συνταξιούχων, που απειλούνται με κατάσχεση ακόμα και πρώτης κατοικίας, εάν δεν πληρώσουν τους μισθούς τριών και τεσσάρων μηνών, που είναι ο υπεραυξημένος φόρος εισοδήματος και τα χαράτσια που τον συνοδεύουν. Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες  «πνίγονται μέσα στα χρέη τους». Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων έχουν καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων τους.
Επί 2,5 χρόνια βιώνουμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Έχουμε γυρίσει έναν αιώνα πίσω. Η απόγνωση, η απελπισία, και δυστυχώς οι αυτοκτονίες έχουν γίνει πλέον στοιχεία της καθημερινότητάς μας.
Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση και υπό τον φόβο μιας μεγάλης κοινωνικής έκρηξης, έχουν εξαπολύσει το σύνολο των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον λαό που αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον. Παίζουν τα χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσουν την οργή και να την εκτρέψουν σε μίσος κατά των μεταναστών ως τάχα τους υπεύθυνους για την κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι ολοένα αυξανόμενες δολοφονικές επιθέσεις εναντίων μεταναστών και αγωνιστών από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής σαν ένα πρώτο βήμα για την επίθεση σε όλη την πληττόμενη πλειοψηφία. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξισωθεί η κοινωνική αναταραχή και τα κινήματα, με τις συμμορίτικες ναζιστικές επιθέσεις. Αυτή την τακτική εξυπηρετεί και η δίωξη του αγωνιστή Χ. Μπακαλάκη, γνωστού για τους αγώνες που δίνει ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης, από το χαράτσι μέχρι τις πανεργατικές απεργίες.
Σε όλους αυτούς λοιπόν, οφείλουμε να αντισταθούμε και να δώσουμε μια μαζική απάντηση ενάντια στη βαρβαρότητα και την τρομοκρατία. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας θα τους ρίξουμε όπως ρίξαμε τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο. Το εργατικό και το λαϊκό κίνημα ποτέ δεν φοβήθηκαν, ακόμη κι όταν απέναντί τους είχαν πάνοπλους ναζί. Κι αυτό είναι ίσως το πιο λαμπρό κομμάτι της Ιστορίας μας που οφείλουμε να αναβιώνουμε κάθε φορά.  
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΤΡΟΪΚΕΣ -  ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΝΕΟΝΑΖΙ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΩΡΑ 10 πμ    ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: