28 Σεπ 2012

Ταινίες απ' όλοτον κόσμο στη Νάουσα

    
Ταινίες τις οποίες υπογράφουν 229 σκηνοθέτες από 49 χώρες συμμετέχουν στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση φιλοξενείται στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας, με δωρεάν είσοδο για όλους.

 Στο πλαίσιο της διοργάνωσης προβάλλονται ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων. Επίσης, διοργανώνεται το τμήμα σπουδαστικών και νεανικών ταινιών Digital View South East Europe, που εστιάζει στην ιδιαίτερη οπτική νέων σκηνοθετών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων επιχειρεί να αναδείξει τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να αναδείξουν το δημιουργό που κρύβεται μέσα τους.
Το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο περιλαμβάνει ταινίες του σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι, αλλά και νέων Ιταλών κινηματογραφιστών, παρουσιάζοντας διαχρονικά την εξέλιξη της ιταλικής κινηματογραφικής δημιουργίας.
Στον εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν δύο εκθέσεις φωτογραφίας: έκθεση πανοραμικής φωτογραφίας από τον Νίκο Μπιλιούρη και έκθεση με θέμα τη Νάουσα και την περιοχή της από τον Νίκο Κεραμίδη. Στο χώρο του καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ φιλοξενείται έκθεση επανάχρησης βιομηχανικών χώρων από τη Φανή Αντωνίου.
Παράλληλα θα γίνουν δύο διαγωνισμοί: ο φωτογραφικός διαγωνισμός με τίτλο «my festival» δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό στιγμές του φεστιβάλ. Επίσης, διοργανώνεται διαγωνισμός με ερωτήσεις για τον κινηματογράφο, που δοκιμάζει τις γνώσεις των σινεφίλ επισκεπτών.
aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: