28 Σεπ 2012

Εδεσσαϊκό Θέατρο



Μια διαφορετική παράσταση, από τις καθιερωμένες, έχει ως στόχο να ετοιμάσει το Εδεσσαϊκό Θέατρο για φέτος.  Ένα έργο, ύμνος στο Ρεμπέτικο.  Μια ιστορία βασισμένη σε στοίχους και βιώματα των μεγάλων του Ρεμπέτικου τραγουδιού.  Μάρκος, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Μπαγιαντέρας, Χατζηχρήστος είναι ονόματα που σου έρχονται στην μνήμη όταν ακούς τη λέξη ρεμπέτικο. 
Η φτώχεια, οι κακουχίες αλλά και οι έρωτες, το φιλότιμο και η ελπίδα ήταν τα συστατικά που φτιάξανε το ρεμπέτικο τραγούδι.  Είδαν εποχές δύσκολες, όχι μόνο για μουσικούς , αλλά για την Ελλάδα ολόκληρη.  Μικρασιατική καταστροφή, πείνα, φτώχια, δυο παγκόσμιοι πόλεμοι, ένας εμφύλιος, κατοχή, δυο δικτατορίες, ξενιτιά …….  Με λίγα λόγια, η ιστορία της Ελλάδας με συνοδεία μπουζουκιού.
Όσοι φίλοι μουσικοί αγαπούν το Ρεμπέτικο και θέλουν να πλαισιώσουν το μουσικό σχήμα της παράστασης, τους περιμένουμε στο εντευκτήριο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου (Ίωνος Δραγούμη 35), την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ., για μια πρώτη μουσική συζήτηση.

Παράλληλα, άρχισαν και οι εγγραφές για το παιδικό και Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι.  Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Εντευκτήριο του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γονέων με τις θεατρικές εμψυχώτριες Μαρία Κοντίου, Βάλια Δαδιώτη και Σάντυ Λυμπάρη.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 7-9μ.μ. για το Εφηβικό Εργαστήρι (μαθητές Γυμνασίου –Λυκείου) και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 10π.μ.-11:30π.μ. παιδιά Α΄έως Γ΄ Δημοτικού και 11:30π.μ.-13:00 παιδιά Δ΄ έως ΣΤ΄Δημοτικού.
Για εγγραφές και  περισσότερες πληροφορίες στο e-mail: Edessaikotheatro@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2381025429 και 6987516216.

Δεν υπάρχουν σχόλια: