25 Σεπ 2012

ΤΟ Ε.Κ.Γ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/12



ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝ/ΦΟΙ

Οι ισοπεδωτικές παρεμβάσεις στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα, οι προκλητικές απαιτήσεις της Τρόικας και αποδοχή και εκτέλεση των σκληρών μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος. 


          Δυο χρόνια περίπου ζούμε σε μνημονιακό καθεστώς. Ένα καθεστώς που δεν περνάει σχεδόν μέρα που να μην προσπαθήσουν να μας πάρουν και κάτι παραπάνω. Ένα καθεστώς που έχει ανεβάσει την ανεργία στο 25% που μέχρι τέλους του 2012 θα έχει φτάσει στο 30% , στους δε νέους η ανεργία βρίσκεται στο 50%.Το παραγωγικότερο κομμάτι της χώρας ψάχνει την τύχη του εκτός συνόρων και αυτοί που μένουν στον τόπο τους δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν όνειρα.
 Η επιβολή των νέων μέτρων αποτελεί το οριστικό «χτύπημα» στην εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία .
          Η πολιτική της ανισότητας και της κοινωνικής αδικίας συνεχίζεται ,με τους δανειστές να εμμένουν και να στοχοποιούν μισθωτούς και συνταξιούχους και την κυβέρνηση να νομοθετεί την κατάργηση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μείωση των αποζημιώσεων,  την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την πλήρη κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος.
          Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου , μαζί με όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τους συνταξιούχους και τους ανέργους ετοιμάζεται να δώσει δυναμική απάντηση με την 24ωρή Γενική Απεργία που θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.  Σε συνεδρίαση της η Διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει με την συμμετοχή της την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνεται στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, μπροστά στο Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι ικανός για τη  μίσθωση λεωφορείων .
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ στις 10.00πμ
ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/09 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (ΩΡΑ 13.00) ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΓ  (ΤΗΛ/ΝΟ 2382022153)  
             
         Με την Απεργία της 26η Σεπτεμβρίου Απαιτούμε 
  • να μην υλοποιήσουν τα νοσηρά τους σχέδια,
  • να μην κάνουν πράξη τις νέες ρυθμίσεις που προωθούν στους κατώτατους μισθούς και στα ημερομίσθια στον ιδιωτικό τομέα, τις μειώσεις των αποζημιώσεων, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.
      
                                  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
                   ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ & ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
                        ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ!
                              
                                         H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια: