26 Μαΐ 2012

H ομάδα τέχνης OBERON στο Θεατρικό Εργασήρι Γιαννιτσών


  Η ομάδα τέχνης Oberon παρουσιάζει την παράσταση ΄΄ Η γυναίκα της Ζάκυθος΄΄του Δ.Σολωμού, στην αίθουσα του Θεατρικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών- Μαδύτου 10, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαϊου, ώρα 9μμ, με είσοδο 5 ευρώ.

Η γυναίκα της Ζάκυθος(1826-1829), ένα συνταρακτικό κείμενο του Δ.Σολωμού. Η αιώνια πάλη του καλού με το κακό. Παράλληλα θίγει και το θέμα της προσφυγιάς/μετανάστευσης (Μεσολογγίτισσες) και η αντιμετώπισης της από την άρχουσα τάξη(Γυναίκα) που την βλέπει σαν απειλή και αντιδρά βίαια.
Σκηνοθεσία : Αλέκος Σπυριδάκης 
Σκηνικά- κοστούμια : Μαριέτα Πανίδου 
Μουσική- κιθάρα : Αλέξης Βαλάσσης - Βιολί : Περικλής Βραχνός 
Παίζουν : Σοφία Βούλγαρη Μάριος Μεβουλιώτης Πασχάλης Φουρκιώτης 
Φωτογραφίες : Χρύσα Μανδαλιανού
Η ομάδα τέχνης Oberon δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και συνδετικός κρίκος των μελών της είναι η αγάπη για την τέχνη, αλλά και η ανάγκη για δημιουργία και φαντασία στην καθημερινότητα. Οι δουλειές της ομάδας τέχνηςOberon έχουν φιλοξενηθεί και παρουσιαστεί στην Πειραματική σκηνή της Τέχνης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Φεστιβάλ act or not to act στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσαλλονίκης, στο Δημοτικό θέατρο Ανετον στο πλαίσιο των Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στο Contact art club,
Οι προηγούμενες δουλειές της ομάδας :
  • Σαχλοκουβέντες  - Three occasional pieces του Σάμουελ Μπέκετ
  • Άτιμο Κόκκινο με κείμενα της Κατερίνας Γώγου και του Αλεν Γκίνσμπεργκ
  • Δώρο ασημένιο ποίημα, για την Παγκόσμια ημέρα ποίησης 2011
  • Το κίτρινο σκυλί του Μισέλ Φάις
  • Απογραφή πληθυσμού- κείμενο  Βασίλη Δερμιτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: