16 Μαΐ 2012

Εκλογές πιθανόν στις 17 Ιουνίου λόγω πανελλαδικών

  Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας  όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, δεδομένου ότι εντός Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές.
  Η πιθανότητα να επιλεγεί για τις εκλογές η 10η Ιουνίου θεωρείται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στην περίπτωση που αναβληθούν αυτές οι εξετάσεις ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και στις ημερομηνίες κατάθεσης των μηχανογραφικών αλλά και στην ανακοίνωση των βάσεων.

Λιγότερα προβλήματα θα υπάρξουν αν οι εκλογές γίνουν στις 17 Ιουνίου, επειδή  θα επηρεαστούν ορισμένα από τα ειδικά μαθήματα και οι επαναληπτικές εξετάσεις, στις οποίες συμμετέχουν λίγοι υποψήφιοι και δεν θα προκληθεί πρόβλημα στις λοιπές διαδικασίες.

Εάν η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι τελικά η 17η Ιουνίου, θα πρέπει να μετατεθούν οι εξετάσεις στα Αγγλικά (16/6) και στην Αρμονία (18/6) ενώ θα αναβληθούν και οι επαναληπτικές για τους υποψηφίους οι οποίοι θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις Πανελλαδικές που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15/6 και τη Δευτέρα 18/6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: