18 Μαΐ 2012

Συμβολική κίνηση της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 Ν. Πέλλας




  Η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Π.Ο.Α.Ε.Α.) 1941-1944 Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με έδρα την Έδεσσα, προχωρά σε μια συμβολική κίνηση ενόψει των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 Συγκεκριμένα, αντί κατάθεσης στεφάνου στις εκδηλώσεις μνήμης των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας των Νεοτούρκων του Κεμάλ προσφέρει οικονομική ενίσχυση στο Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Ορίζοντας» ‘Εδεσσας και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας με το ποσό των 40,00 ευρώ στον καθένα. Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Η οικονομική ενίσχυση δίνεται αντί στεφάνου εις μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης οι οποίοι ηρωϊκά μαχόμενοι ενάντια στις φασιστικές δυνάμεις κατοχής και εκείνων των αγωνιστών που απεβίωσαν μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν άντεξαν τα μαρτυρικά βασανιστήρια που υπέστησαν στα οδυνηρά πέτρινα χρόνια των διώξεων. Τιμούμε ευλαβικά τη μνήμη τους και δεν ξεχνούμε τις αυτοθυσίες τους».

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Ε.Α. , o Πρόεδρος Στέλιος Κωνσταντινίδης  


Δεν υπάρχουν σχόλια: