22 Μαΐ 2012

Φυσικά μαγικά στο ΑΠΘ!

   Εκτοξεύστε πυραύλους χρησιμοποιώντας νερό. Μετρήστε πόσο γρήγορα ταξιδεύει το φως ψήνοντας λίγο κασέρι (ή αν προτιμάτε, κεφαλογραβιέρα, όχι ανθότυρο)! Κινηθείτε γρήγορα...
χορεύοντας πάνω σε ένα πατίνι. Δημιουργείστε εντυπωσιακά χρώματα με τη βοήθεια υλικών που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Φτιάξτε παγωτό χωρίς ψυγείο, σε λίγα λεπτά, με όποια γεύση φρούτου σας αρέσει. Διαλύστε μεγάλους τενεκέδες από λαμαρίνα και ισοπεδώστε κουτάκια αναψυκτικού χωρίς καν να τα ακουμπήσετε. Φτιάξτε ένα ηφαίστειο χρωμάτων. Δημιουργήστε ψυχεδελικά σχήματα και χρώματα σε ένα μπουκάλι λάδι. Ζεστάνετε νερό για να μαγειρέψετε πάνω σε μια βρεγμένη ξύλινη σανίδα.
Κι αν πεινάσατε, τι θα λέγατε για ένα… σουβλάκι από μπαλόνια;
Μαγικά; Ίσως! Σίγουρα όμως Φυσικά… Και επιπλέον, αλληλεπιδραστικά. Και χωρίς κανένα απολύτως κόστος…Στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., γνωστοί ως ομάδα Physics Partizani, υπόσχονται σε όσους συμμετάσχουν στην εκδήλωση να τους αλλάξουν την άποψη που έχουν για τη Φυσική.
Η εκδήλωση, με τίτλο «Φυσικά …Μαγικά! No 6» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι και την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι τις 21.00 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Και επιπλέον την Παρασκευή 25 Μαΐου μετά της 21.30, αστροπάρτυ …μετά μουσικής στον ίδιο χώρο.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: