9 Μαΐ 2012

Eπιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τους πολιτικούς αρχηγούς για το σκάνδαλο Μπαμπινιώτη



     Επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην "Χρυσής Αυγής", απέστειλε σήμερα η ΟΙΕΛΕ, με την οποία ζητά την άμεση παρέμβασή τους για την αποτροπή του νομοθετικού πραξικοπήματος
  που επιχείρησε ο Υπουργός Παιδείας, επιδιώκοντας να μεταφέρει εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα ταμεία των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων. Η ενέργεια αυτή του Υπουργού Παιδείας είναι η δεύτερη, στη σύντομη θητεία του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη συντεχνία στην οποία και ο ίδιος, ως Πρόεδρος των 29 σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ανήκει.


ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα

            Κύριε Πρόεδρε,

Η πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία έστειλε ένα σαφές μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας, ώστε, μεταξύ άλλων, να μπει φραγμός στη διαπλοκή ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και στις ολιγομελείς παρασιτικές συντεχνίες που σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες συνεχίζουν να θησαυρίζουν εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Την άδικη, άνιση και συντεχνιακή αυτή πολιτική διαπιστώσαμε με λύπη και αγανάκτηση ότι συνεχίζει να εφαρμόζει ο Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Μπαμπινιώτης που είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος 29 σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Λίγες εβδομάδες πριν λήξει η κοινοβουλευτική θητεία της απερχόμενης κυβέρνησης, ο Υπουργός Παιδείας είχε αποπειραθεί τρις να περάσει τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία αποσυρόταν κατ’ ουσίαν  ο εποπτικός έλεγχος του κράτους από την ιδιωτική εκπαίδευση με πρώτη συνέπεια την «αυτοματοποίηση» των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Με την παρέμβαση κομμάτων και εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και υπό την κατακραυγή της κοινωνίας η τροπολογία αυτή απεσύρθη.
Ο Υπουργός Παιδείας δεν έμαθε από την αποτυχία της απόπειράς του να κάνει ένα «ρουσφέτι» στον εαυτό του και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Την Παρασκευή 4/5 και μάλιστα αργά το βράδυ, λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει ο βίος της κυβέρνησης, υπέγραψε μόνος του, αγνοώντας τη διοικητική ιεραρχία και χωρίς τη συνυπογραφή των αρμόδιων παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, γνωμοδότηση την έκδοση της οποίας είχε ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου του, σύμφωνα με την οποία οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εντάσσονται παράνομα, πριν από τη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους, στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Με τη γνωμοδότηση αυτή δίδεται ένα αναπάντεχο δώρο εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες, οι οποίοι είχαν από το Νοέμβριο του 2011 περικόψει παρανόμως τις αποδοχές των εκπαιδευτικών των σχολείων τους και ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα σύμφωνα με δεκάδες αποφάσεις των Επιθεωρήσεων Εργασίας, βασισμένες στην πάγια εργατική νομοθεσία. Πρέπει εδώ να προστεθεί πως έχει κατατεθεί ερώτημα και εκκρεμεί γνωμοδότηση του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το ίδιο ζήτημα, την οποία προφανώς ο Υπουργός Παιδείας επιχείρησε να προλάβει με την κινηματογραφικής ταχύτητας, για τέτοιας κυβέρνησης στον τόπο,συνιστά βαρύτατη παράβαση καθήκοντος.
 
Κύριε Πρόεδρε,
Σας ζητούμε να παρέμβετε άμεσα για να αποτραπεί το νομοθετικό αυτό πραξικόπημα που αφαιρεί εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των εργαζόμενων και τα προσθέτει στα ταμεία των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων. Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και η τήρηση των νόμων δεν πρέπει να παρακάμπτονται, ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ισχυρών. Αυτό, άλλωστε, ζητά εκκωφαντικά σήμερα η ελληνική κοινωνία.



                                                                                                                                                                                                             


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 http://www.oiele.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: