10 Μαΐ 2012

Πληθώρα δράσεων στο 5ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών



 «Έμαθα να ελέγχω καλύτερα το θυμό μου», «Έμαθα να ακούω περισσότερο, γιατί μέχρι τώρα μόνο μιλούσα», «Διαχειρίζομαι με περισσότερη ηρεμία τα προβλήματα που παρουσιάζονται», «Έχω μεγαλύτερη διάθεση για επικοινωνία, περισσότερη υπομονή», «Δείχνω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παιδιών μου», «Νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση ως μητέρα».

Πρόκειται για μερικά από τα σχόλια των γονέων που συμμετείχαν στο σεμινάριο με τίτλο «Οι δυσκολίες του σύγχρονου γονιού». Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε στις 2.05.2012 στο 5ο και 10ο σχολείο Γιαννιτσών και περιείχε θέματα όπως Ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης, Επικοινωνία στην Οικογένεια, Έκφραση Συναισθημάτων, Όρια και κανόνες κ.α.
Επίσης την Τετάρτη 2.05.2012 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου σε 95 μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ του 5ου και 10ου Σχολείου Γιαννιτσών. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κινδύνους της χρήσης και κατάχρησης των εφαρμογών του Διαδικτύου, καθώς και για τρόπους διαχείρισης  σχετικών προβλημάτων.
Τέλος, στο ίδιο σχολείο πραγματοποιήθηκε φέτος και Ομάδα Γονέων Β΄ Κύκλου, με θέματα όπως Εφηβεία, Σχέσεις, Ζήλια και Σεξουαλικότητα.
Το Κέντρο Πρόληψης Όραμα θα ήθελε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια του Σχολείου Φανή Παπαδημητρίου για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίησή της στην πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων, καθώς και για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας για την Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος στα Γιαννιτσά.




Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος


Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: