11 Μαΐ 2012

1ο Πανελλήνιο Βραβείο σε 11χρονο Γιαννιτσιώτη μουσικό


ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ
- Σπουδαστής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών

 Οι επιτυχίες σπουδαστών του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών σε μουσικούς διαγωνισμούς συνεχίζονται.

Ύστερα από τους μαθητές ηλεκτρικής κιθάρας του καθηγητή Απόστολου Σιταρά ήρθε η σειρά της τάξης ακκορντεόν του Αναστάσιου Μαχαιρίδη να φέρει ακόμα ένα βραβείο στο Ωδείο των Γιαννιτσών. 
Πιο συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαου 2012, το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας διοργάνωσε με επιτυχία σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής και το Σύλλογο Γονέων του ΒΔΩΠ, τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν Πτολεμαΐδας, με συμμετοχή σπουδαστών όλων των επιπέδων Ωδείων και Πανεπιστημιακών τμημάτων καθώς και εμπειροτεχνών ακορντεονιστών και συνόλων μουσικής δωματίου και ορχηστρών, που έχουν στη σύνθεσή τους τουλάχιστον ένα ακορντεόν, καθώς και συνόλων από όλη την Ελλάδα (Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Νάουσα, Γρεβενά, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρέθυμνο).
Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών εκπροσώπησε ο εντεκάχρονος Παναγιώτης Στ. Καλιωτάκης, μαθητής του Καθηγητή κ. Αναστασίου Μαχαιρίδη, ο οποίος απέσπασε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο, στην Κατηγορία Β.
Η επιτυχία αυτή του παραπάνω σπουδαστή έρχεται να επιβεβαιώσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο των σπουδαστών μας, την άριστη δουλειά που γίνεται στον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των καθηγητών.
Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτέλεσαν καταξιωμένοι δάσκαλοι και σολίστες του οργάνου σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο: Roman Jbanov (Ρωσία), Domenique Emorine (Γαλλία), Κωνσταντίνος Ράπτης, Γιασμίνα Ντημητρίγεβιτς, Σπύρος Μελισσανίδης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μπελογιάννης Ιωαννίδης.
Η Πρόεδρος & το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. αλλά και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ωδείου συγχαίρουν τον σπουδαστή Παναγιώτη Καλιωτάκη για αυτή την εξαιρετική επιτυχία του και του εύχονται να συνεχίσει με περισσότερη δύναμη τον ωραίο και δύσκολο αγώνα της κατάκτησης της μουσικής τέχνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: