14 Μαΐ 2012

Συναυλία στα Γιαννιτσά με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης


   Την Παρασκευή 18.5.12, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας και το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών υποδέχονται την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης.

  Η συναυλία αυτή, με την οποία κλείνει η αυλαία των 5ων Εαρινών Συνθέσεων 2012, εντάσσεται στις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Πέλλας για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης των Γιαννιτσών.
  Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με απονομή διπλωμάτων στους Θεόδωρο Γκουγκουσούδη (κιθάρα) και Θεόδωρο Ηλιάδη (πιάνο).
  Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία, υπό την διεύθυνση του γνωστού μαέστρου, Χάρη Ηλιάδη, θα ερμηνεύσει την εισαγωγή από τους «Γάμους του Φίγκαρο» του Wolfgang Amadeus Mozart, το διάσημο και υψηλών τεχνικών απαιτήσεων «Concierto de Aranjuez» για κιθάρα και ορχήστρα  του Joaquin Rodrigo και με σολίστ, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, Γιάννη Ανδρόνογλου, καθώς και την Συμφωνία αρ. 34 του Wolfgang Amadeus Mozart. (Να σημειωθεί ότι το προαναφερθέν κονσέρτο ερμήνευσε ο Γιάννης Ανδρόνογλου, τον Οκτώβριο του 2010, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και υπό την διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή).
  Την συναυλία θα κλείσει το σύνολο βιολιών της καθηγήτριας του Ωδείου Ανδρομάχης Κυπραίου, με έργα Mozart και Bizet  και  η ορχήστρα του Ωδείου η οποία, υπό την διεύθυνση του καθηγητή του Ωδείου Γιάννη Ζγούρα, θα ερμηνεύσει έργα των Piazzolla, Μπουσμαλή και Webber.
 Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, την Παρασκευή 18 Μαϊου, στις 8.00 το βράδυ και  η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: