3 Δεκ 2011

Σμιτ. Να μην τσουβαλιάζει τους Έλληνες μαζί με τις κυβερνήσεις τους η κ. Μέρκελ...

 
Φόβους εξέφρασε ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ σχετικά με την απομόνωση που οδηγεί τη Γερμανία η κ. Μέρκελ. Κάνοντας ιστορικές αναφορές είπε ότι «Ποτέ δεν ήταν καλά να απομονώνει κανείς τη Γερμανία στην Ευρώπη». Τα ανωτέρω τόνισε ο κ. Σμιτ μιλώντας στο... Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.


  Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η αναφορά του που έκανε στους Έλληνες. Απευθυνόμενος προς την κ. Μέρκελ είπε ότι:  «Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Ελληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα».
  Δυστυχώς όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει αποσυρθεί πλέον η γενιά των Γερμανών πολιτικών που είχε βιώματα από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και όπως φαίνεται, η νέα γενιά στην οποία ανήκει και η κ. Μέρκελ, θέλει να αναστήσει και πάλι το Ράϊχ και να αναβιώσει τις ιδεοληψίες περί Άριας Φυλής και τα συναφή.
  Να προσέξει όμως η Γερμανία, γιατί ο οικονομικός πόλεμος λίγο απέχει από τον πραγματικό. Η εξαθλίωση στην οποία σπρώχνει τους λαούς, κάποια στιγμή θα μετατραπεί σε εκδικητικό μένος.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: