7 Δεκ 2011

Η θεατρική παράσταση "Το Γάλα" στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο!

Η θεατρική παράσταση "Το Γάλα" στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο!
Το θεατρικό έργο «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη από το Θέατρο «Μεταξουργείο» της Άννας Βαγενά, παρουσιάζουν ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο «ΚΑΠΠΑ 2000» της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας.

 
Η παράσταση, που την έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 150.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Το θέαμα είναι ενταγμένο στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, μία δράση που αφορά στην ενεργοποίηση και την προβολή της θεατρικής δημιουργίας μέσω παραστάσεων, ημερίδων κτλ, σε ολόκληρη την γεωγραφική ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας. 

ΤΟ ΕΡΓΟ 
Το «Γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δυο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, παράλληλα με τον φόβο που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.  

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά 
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας 
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου 
Μουσική επιμέλεια: Άννα Βαγενά 

Παίζουν: Άννα Βαγενά, Δημήτρης Πατσής, Βασίλης Παλαιολόγος, Ηλιάνα Αραβή 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20.00.
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό. 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 
Μ. Αλεξάνδρου 2 57019 Περαία 
Πληροφορίες: Κωνσταντίνα Τάπρα 
Τηλ.: 23923 30034 Fax: 23920 22368 Email: press@thermaikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: