8 Δεκ 2011

Καθηγητής- πιστολέρο συνελήφθη για τοποθέτηση 21 βομβών!

Καθηγητής- πιστολέρο συνελήφθη για τοποθέτηση 21 βομβών! 

Καθηγητής Λυκείου της Δυτικής Αττικής, 55 ετών, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το μεσημέρι της Τετάρτης...στους Αμπελόκηπους, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Β/Α Αττικής, την ώρα τοποθετούσε και ενεργοποιούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας στην οδό Γεννηματά.

   Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τους τελευταίους δύο μήνες είχε ενεργοποιήσει τουλάχιστον 21 εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και αλσύλλια στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, το Χαλάνδρι, τη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
   Όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν, το τελευταίο τρίμηνο, είχε τοποθετήσει πάνω από τριάντα τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται.
  Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από γκαζάκια, που τοποθετούνταν μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά και εφημερίδες, εμποτισμένα με ασετόν.
   Σε άλλες περιπτώσεις, ο δράστης τοποθετούσε κάτω από αυτοκίνητα σάκους απορριμμάτων με χαρτιά, νάιλον σακούλες, πλαστικά αντικείμενα ή ξερόκλαδα, εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό.
  Πριν από τρεις ημέρες, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση αστυνομικών πληροφοριών του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας που είχαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εντοπίσθηκε ο 55χρονος εκπαιδευτικός να περιφέρεται στην περιοχή του Ψυχικού και τέθηκε υπό επιτήρηση.
   Επεισοδιακή ήταν δε, η σύλληψή του αφού κατά τον εντοπισμό του, απείλησε τους αστυνομικούς με ένα ψεύτικο πιστόλι. Ο δράστης κρατείται στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Βορειοδυτικής Αττικής.
epikaira.gr/epikairo.php?id=35164&category_id=86

Δεν υπάρχουν σχόλια: