9 Δεκ 2011

1200 οικογένειες στο Ηράκλειο δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ!

Ακόμα 818 λογαριασμούς πολιτών που πλήρωσαν, μέσω ΑΤΜ, μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων κατέθεσαν σήμερα στον Δήμο Ηρακλείου οι Πολίτες κατά του Χρέους. Αντίστοιχη κίνηση είχε πραγματοποιηθεί και πριν από 10 μέρες οπότε κατατέθηκαν 350 λογαριασμοί από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Ο αριθμός των ρολογιών για τα οποία έγινε άρνηση πληρωμής του ειδικού τέλους προσεγγίζει πλέον τα 1200 στην πόλη του Ηρακλείου ενώ μεγάλος αριθμός λογαριασμών βρίσκεται σε στάδιο καταγραφής ώστε να κατατεθούν επίσης στο Δήμο τις επόμενες ημέρες. 
Οι λογαριασμοί συγκεντρώνονται στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στη Λ. Δημοκρατίας 20 και στοκιόσκι των Πολιτών κατά του Χρέους στην Πλατεία Ελευθερίας απέναντι από το κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Κίνησης "Πολίτες Κατά του Χρέους":
"Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πληρώσουν μέσω ΑΤΜ μόνο την αξία του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και να αρνηθούν την πληρωμή του ειδικού τέλους.
Αναμένουμε την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου και την οριστική κατάργηση του ειδικού τέλους. 
Ήδη, υπάρχει σχετική απάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας σύμφωνα με την οποία η επιβολή του ειδικού τέλους είναι παράνομη αφού αντίκειται στην ευρωπαϊκή οδηγία 2009/72,  για την υποχρέωση των κρατών μελών να παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Με βάση την οδηγία η υποχρέωση αυτή δε συσχετίζεται με τις φορολογικές υποχρεώσεις των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: