26 Οκτ 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ




Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στις 17:00 θα ξεκινήσει το σεμινάριο με τίτλο «Αντιμετώπιση παιδικής επιθετικότητας στο Δημοτικό Σχολείο». Το σεμινάριο απευθύνεται σε Δασκάλους και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα» Φιλίππου 38 στην Έδεσσα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνηθούν οι αιτιολογικοί παράγοντες της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών και να σχεδιαστούν τακτικές για την αντιμετώπιση της.
Οι εκπαιδευτικοί θα εκπαιδευτούν στο εγχειρίδιο πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας με τίτλο «Το σπίτι των παιδιών». Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος από τους εκπαιδευμένους δασκάλους στις τάξεις τους, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση επιθετικών συμπεριφορών και στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών.
 Όσοι εκπαιδευτικοί ολοκληρώσουν το σεμινάριο θα παραλάβουν το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό και θα έχουν την υποστήριξη των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του. Το σεμινάριο είναι διάρκειας 15 ωρών και θα ολοκληρωθεί σε 5 εβδομαδιαίες  συναντήσεις.  Όποιος εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το σεμινάριο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 23810 51174.

Δεν υπάρχουν σχόλια: