18 Οκτ 2012

«Αντάρτικο» για το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινάνε οι κάτοικοι στη Φλώρινα


   
Απροειδοποίητες κινητοποιήσεις επ' αόριστον ξεκίνησαν οι κάτοικοι οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού Φλώρινας, μετά από απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου. Σήμερα οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία ενώ τα μαγαζιά είναι κλειστά και έχουν κρεμάσει μαύρες σημαίες.
  Αίτημα των συγκεντρώσεων είναι η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μία περιοχή που φημίζεται για τους παγωμένους χειμώνες της.
ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Στέφανος Μπύρος μίλησε σχετικά στο ΑΜΠΕ και τόνισε ότι «Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να πετύχουμε αυτό που ζητά ο λαός της περιοχής, δηλαδή την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης στις τιμές του ναυτιλιακού πετρελαίου.

  Το θέμα αφορά τη ζωή των συμπολιτών μας καθώς ο νομός βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη την περίοδο του χειμώνα όπου ο υδράργυρος φτάνει τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι, για 75 μέρες η θερμοκρασία δεν ανέβαινε πάνω από τους μείον δέκα βαθμούς»
   Οι κινητοποιήσεις, διευκρινίζει ότι θα έχουν ποικίλες μορφές, από αποκλεισμούς τελωνείων και εφοριών, μέχρι μαζική μετάβαση εκπροσώπων φορέων στην Αθήνα για επισκέψεις στα αρμόδια υπουργεία.

   Την πορεία της Φλώρινας ακολουθεί και η Καστοριά όπου σήμερα πραγματοποιείται δυναμική συγκέντρωση έξω από τη ΔΟΥ της πόλης και συμβολική της κατάληψη, ενώ όλες οι υπηρεσίες, τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία θα είναι σήμερα και αύριο κλειστά. Η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: