8 Ιαν 2013

Η Γιάννα, η Νάνα και οι άλλες. Toυ Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

       
Η γελοία φιλανθρωπία των Ελλήνων κροίσων 

  Σήμερα η ζάμπλουτη Γιάννα Αγγελοπούλου φρόντισε να γίνει γνωστό ότι παραιτείται του μισθού της, ως πρέβειρα εκ προσωπικοτήτων της Ελλάδος.   Δηλαδή, φρόντισε να γίνει γνωστό ότι χαρίζει 5 χιλιάδες ευρώ το μήνα στη γονατισμένη χώρα της.   Η είδηση μου προκαλεί την ίδια ναυτία με το γεγονός ότι η Νάνα Μούσχουρη έδωσε συνεντεύξεις, προ καιρού, για να ανακοινώσει ότι χαρίζει κι αυτή τον κρατικό μισθό της στην Ελλάδα και ότι το κάνει για να πάρουν κι άλλοι παράδειγμα.  
   Είναι φαιδρές και ψιλικατζούδες!   Στην Ελλάδα του τώρα, εάν είσαι ζάμπλουτος, δεν χαρίζεις το μισθό ενός τίτλου (που δίδεται αδιαφανώς και καταχρηστικά, συνήθως), αλλά ένα σεβαστό ποσό. Κάνεις μια κίνηση ανάλογη του μεγέθους σου. Πέντε χιλιάδες ευρώ δεν έιναι ούτε τα φιλοδωρήματα που δίνεις στο κομμωτή σου.   Άσε που οι σοβαροί ευεργέτες φροντίζουν να είναι αθόρυβοι.   Ποτέ δεν ήταν σοβαροί και ευπατρίδες οι πλουτοκράτες της μεταπολιτευτικής παλιοκατάστασης.
   Αλλά τώρα γίνονται και αφόρητα προκλητικοί.   Κράτα κυρία μου τα πέντε χιλιάδες ευρώ, κανά κτίριο για τους αστέγους μπορείς να χτίσεις;   Κανά νοσοκομείο για απόρους μπορείς να φτιάξεις;    Αλλιώς πήγαινε να τα δώσεις στον Ίδρυμα Κλίντον, που σε ομορφαίνει κιόλας.   (Υποκριτές!) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: