Με επιχειρήματα που προκαλούν τα εκατομμύρια των χρεοκοπημένων εργαζομένων εξηγούν γιατί απέσυραν το φόρο πολυτελείας για τα σκάφη. Σε νέα αθλιότητα επιδόθηκε χτες η συγκυβέρνηση. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά την ιταμή πράξη να υπαναχωρήσει από την προοπτική επιβολής φόρου πολυτελούς διαβίωσης για όσους κατέχουν σκάφη αναψυχής, ενώ την ίδια στιγμή προχωρούν στη φορολογική εξόντωση μισθωτών και συνταξιούχων.
Η κυβέρνηση, μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, ανακοίνωσε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ότι σχεδιάζει την εισαγωγή φόρου πολυτελείας για όσους κατέχουν σκάφη αναψυχής, μια ρύθμιση που ελάχιστα θίγει τους διάφορους εκατομμυριούχους που διαθέτουν τέτοια σκάφη, αλλά ακόμα και αυτή τελικά αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο που τελικά κατατέθηκε στη Βουλή. Η απόσυρση, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε σχετικό θόρυβο και αρνητικά σχόλια για τις επιλογές της κυβέρνησης, που δεν υιοθετεί έναν εντελώς ενδεικτικό φόρο για τους πλούσιους, ο οποίος σε τελική ανάλυση θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν άλλοθι, για να δικαιολογήσουν την άγρια φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Το υπουργείο Οικονομικών, με ασύλληπτο θράσος, εξηγεί ότι η ρύθμιση για το φόρο πολυτελείας αποσύρθηκε επειδή «ο φόρος αυτός απεδείχθη καταστροφικός και για τις ελληνικές εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας μικρών ή μεγάλων σκαφών». Η πρόκληση των κυβερνώντων είναι παραπάνω από ολοφάνερη, αφού τολμούν να μιλούν για ...«καταστροφή» ενός κλάδου εντελώς περιορισμένου ενδιαφέροντος, τη στιγμή που αυτοί με την πολιτική τους οδηγούν στην απόλυτη καταστροφή ένα τεράστιο κομμάτι των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, πρώτα και κύρια των εργαζομένων, αλλά και χιλιάδων επιχειρήσεων.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ποσό που θα εισέπραττε το Δημόσιο ως φόρο πολυτελείας για τα σκάφη αναψυχής, είχε υπολογιστεί όλο κι όλο σε 15,5 εκατομμύρια ευρώ!!!
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η φορολόγηση των σκαφών αναψυχής θα αντιμετωπιστεί με νέα διάταξη που θα φέρουν στο αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή τα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας και η οποία θα έχει ...αναπτυξιακή διάσταση, αφού προφανώς δε θα επιφέρει υποχρεώσεις προς τους κατόχους τους. Οπως αναφέρεται, προτίθενται να θεσπίσουν ένα Τέλος Πλεύσης και Παραμονής, και θα αφορά μόνο τον πλου και την παραμονή στη χώρα όλων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου