15 Ιαν 2013

Χωρίς αστικά λεωφορεία την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη



Επίσχεση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
 
  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επίσχεση καθώς «δεν τους έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποδοχές, επειδή από το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχουν δοθεί τα χρήματα που οφείλονται στον Ο.Α.Σ.Θ».
Ο ΟΑΣΘ ζητά «την κατανόηση των συμπολιτών μας για την ταλαιπωρία τους για την οποία ο Ο.Α.Σ.Θ. ουδεμία ευθύνη έχει».

«Ζητήσαμε 10 εκατ. ευρώ, έξι για δεδουλευμένα 1,5 μήνα, μέχρι σήμερα, τρία εκατομμύρια για καύσιμα και ένα εκατομμύριο για τρέχουσες υποχρεώσεις και έξοδα, ως ελάχιστο όριο για να ανταποκριθούμε στις άμεσες ανάγκες και να λειτουργήσουμε, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην επίσχεση εργασίας φτάνει τις 2.500 (επί συνόλου 2.650 εργαζομένων). Τη στήριξή της προς τους εργαζόμενους εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της, καθώς θεωρεί «αδιανόητη» τη μη επίλυση του προβλήματος των οφειλών προς τον οργανισμό, ενώ ζητά να βρεθεί «άμεσα λύση προκειμένου να μην παραλύσει η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: