18 Φεβ 2012

Εικόνες Ελλάδας στην τουρκική τηλεόραση

 Επίσκεψη Τούρκων δημοσιογράφων και επιχειρηματιών στην Πέλλα

Εικόνες Ελλάδας στην τουρκική τηλεόρασηΕντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές του νομού Πέλλας δήλωσαν οι περίπου είκοσι Τούρκοι δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες του τουριστικού χώρου, οι οποίοι ξεναγήθηκαν σήμερα στην περιοχή. Μάλιστα, εικόνες από τα φυσικά θέλγητρα του νομού αναμένεται να προβληθούν το επόμενο διάστημα στην τουρκική τηλεόραση, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Πασόης.

Τις εντυπώσεις της τουρκικής αποστολής κέρδισαν οι καταρράκτες της Έδεσσας, όπου το νερό πέφτει από ύψος 70 μέτρων, καθώς και τα ιαματικά λουτρά της Αριδαίας (Πόζαρ), που αναβλύζουν από το κατάφυτο βουνό επί χιλιάδες χρόνια, σε σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου.


«Ο νομός μας προσφέρεται για διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, από τον ιαματικό και τον αρχαιολογικό, μέχρι τον περιπατητικό και τον ορειβατικό- χιονοδρομικό», σημείωσε ο κ. Πασόης, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επίσκεψης, αν και αυτή δεν απέδωσε -προς το παρόν τουλάχιστον- κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα. Πάντως, η τουρκική αποστολή αναμένεται να επαναλάβει την επίσκεψή της στην περιοχή, στο κοντινό μέλλον.

Την αποστολή συνόδευε ο Ουτκού Γιαζάν, διευθυντής των γραφείων Θεσσαλονίκης της Turkish Airlines, η οποία από τις 27 Μαρτίου αυξάνει σε έξι -από τέσσερις- τις πτήσεις της μέσω Θεσσαλονίκης, εξέλιξη από την οποία δεν αποκλείεται να επωφεληθεί και ο νομός Πέλλας.

Πάντως, η συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρωί στο δημαρχείο Αλμωπίας τελικά ακυρώθηκε, καθότι τροποποιήθηκε ελαφρώς το πρόγραμμα επισκέψεων των Τούρκων δημοσιογράφων και τουριστικών επιχειρηματιών, οι οποίοι συναντήθηκαν νωρίτερα και συνέφαγαν με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: