14 Φεβ 2012

Νάουσα: Ταινία οι «Γενίτσαροι και Μπούλες»

   Μέσα από την κινηματογραφική «ματιά» του Παντελή Βούλγαρη θα «ζωντανέψει» το δρώμενο της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες». Ο γνωστός σκηνοθέτης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στη μακεδονική πόλη για γυρίσματα που θα αποτελέσουν μέρος της νέας του ταινίας.
«Ο κ.Βούλγαρης ήρθε στη Νάουσα πριν από τρία χρόνια, παρακολούθησε το δρώμενο και αποφάσισε να το συμπεριλάβει στη νέα του ταινία. Κατά τη διάρκεια της αποκριάς θα γίνουν γυρίσματα που, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ντύσιμο των Γενίτσαρων και το μάζεμα του μπουλουκιού», δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός.

Στα γυρίσματα της ταινίας, εκτός από το δρώμενο, θα περιλαμβάνονται αξιοθέατα και μνημεία της πόλης. Το κινηματογραφικό συνεργείο με επικεφαλής τον καταξιωμένο δημιουργό θα φιλοξενηθεί στην πόλη για περίπου ένα δεκαήμερο.

«Η συνεργασία με τον μεγάλο σκηνοθέτη είναι σημαντική για εμάς. Η ταινία θα προβάλει την ιστορία, την παράδοση, τη λαογραφία, τον πολιτισμό της πόλης στην Ελλάδα και το εξωτερικό», πρόσθεσε ο κ.Καραμπατζός, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό γεγονός την ανάδειξη του εθίμου μέσα από την έβδομη τέχνη.

Ο κ.Βούλγαρης υποσχέθηκε στην τοπική αρχή πως στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ένα σημαντικό μέρος του κινηματογραφικού υλικού, το οποίο ο ίδιος θα επιμεληθεί, θα παραχωρηθεί στο δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την προβολή του δρώμενου και της Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: