15 Φεβ 2012

Δωρεάν ξενάγηση στο "Ευ Ζην της παλιάς Θεσσαλονίκης" την Κυριακή


Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει περίπατο – ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουριστικού Ξεναγού (21η Φεβρουαρίου).
Η εκδήλωση, με τίτλο «Το Ευ Ζην της παλιάς Θεσσαλονίκης» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Η ξενάγηση θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε χαρακτηριστικά σημεία και αναφορές στην Θεσσαλονίκη του χθες, σε σχέση με την ψυχαγωγία και την γαστρονομία.
Σημείο συνάντησης θα είναι η είσοδος της νέας προβλήτας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 10:00 π.μ.

Ο περίπατος θα καταλήξει στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου), όπου θα πραγματοποιηθεί προβολή οπτικού υλικού, σχετικού με τα ήθη και τα έθιμα των κοινοτήτων της πόλης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν και θα είναι δυνατή μόνον κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλεφωνικό νούμερο 6944 411994 – κ. Φωτεινή Λυκισά. Στην ξενάγηση μπορούν να λάβουν μέρος περίπου 100 άτομα.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, η Αρμένικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός «Άγιος Αντώνιος», τα Ζαχαροπλαστεία «Τερκενλής», η Εταιρία Αρτοζαχαροπλαστικής και catering «Εστία», η Εταιρία catering «Chef Stories» και ο Αμπελουργικός Οίκος «Καζάκη».



Δεν υπάρχουν σχόλια: