21 Φεβ 2013

Ούτε ευρώ δεν πήρε ο ΟΑΕΔ από την εισφορά αλληλεγγύης

  Μπορεί οι μισθωτοί να πλήρωσαν "ειδική εισφορά αλληλεγγύης" όμως τα χρήματα δεν έφτασαν στον ΟΑΕΔ. Τι καταγγέλλει ο διοικητής του οργανισμού:


Καταγγελία σοκ μέσω non-paper, από τον διοικητή του ΟΑΕΔ για το πού πήγαν τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης που έχουν πληρώσει οι Έλληνες πολίτες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", σύμφωνα με την αναφορά του διοικητή, ο ΟΑΕΔ δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από την "ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας", αν και αυτή παρακρατείται εδώ και δύο χρόνια, κάθε μήνα από τους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των τραπεζών. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 600 εκατ. ευρώ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο διοικητής του οργανισμού Ηλίας Κικίλιας μιλώντας στην "Ελευθεροτυπία",  τόνισε ότι "το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα, το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας".
Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι "ο ΟΑΕΔ επιχορηγείται με 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία καλύπτουν την πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας".
Το ποσό αυτό, όμως, δίνεται ούτως ή άλλως στον Οργανισμό Απασχόλησης.
Το ερώτημα είναι, τι έχει συμβεί με τα χρήματα από την "ειδική εισφορ αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας", καθώς σύμφωνα με την καταγγελία Κικίλια, την ώρα που η ανεργία καλπάζει το ποσό δεν αξιοποιείται.
Η εν λόγω ειδική εισφορά προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, νόμος 3986/2011, και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: