13 Φεβ 2013

Αστυνομικοί συνέλαβαν μαθητή μέσα σε σχολείο!



  Την εισβολή αστυνομικών στο σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας στη Νέα Σμύρνη χωρίς να ενημερώσουν τους καθηγητές καταγγέλλει μέσα από ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση,  τέσσερις αστυνομικοί μπήκαν στο σχολείο και συνέλαβαν ανήλικο μαθητή για αδίκημα που φέρεται να είχε διαπράξει εκτός αυτού.
  Ο μαθητής συνελήφθη στον προαύλιο χώρο του σχολείου, μπροστά στα μάτια συμμαθητών του, χωρίς καν να ενημερωθεί η Διεύθυνση και χωρίς να έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια για είσοδο στο σχολικό χώρο (όπως ορίζει η Γ2/1073/18-3-1991 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας).

  "Η προκλητική επίδειξη πυγμής από την Αστυνομία μέσα στο χώρο του σχολείου δυναμιτίζει βάναυσα το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που προσπαθούν να δομήσουν οι εκπαιδευτικοί, καταπατά στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, τραυματίζει βαθύτατα τις σχέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, βάλλει κατευθείαν εναντίον της ουσίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας", σημειώνει η ΕΛΜΕ.
  "Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους – με εντολή ή με ενέργεια – ασέλγησαν στο χώρο του σχολείου. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποτρέψει αντίστοιχες αυταρχικές ενέργειες από τα όργανα της τάξης μέσα στα σχολεία και να διασφαλίσει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα», προσθέτει και καταλήγει «καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τους γονείς να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή".

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: