20 Φεβ 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013
   Εμείς, οι εργαζόμενοι, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ,και  οι συνταξιούχοι  που συγκεντρωθήκαμε στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΓ, σήμερα Τετάρτη, 20/2/2013 , πιστεύουμε ότι:
   Η πολιτική, που εφαρμόζεται στη χώρα μας, σήμερα από την τρικομματική Συγκυβέρνηση και την Τρόικα, αποτελεί την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών /συνταξιοδοτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας,από τη μεταπολεμική  περίοδο και μετά.

   Απολύσεις, ανεργία σε ύψη ρεκόρ, διαθεσιμότητες και βίαιη συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, περικοπές μισθών, εκμηδενισμό κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ βοηθημάτων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας, μειώσεις προνοιακών επιδομάτων, νέα φορολαιηλασία των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των απλών πολιτών, ΟΛΑ αυτά συνθέτουν την πολιτική που επέλεξε η Συγκυβέρνηση να εφαρμόσει και συνεχίζει να πορεύεται μ’ αυτήν.
   Όμως, η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής, της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της “ακύρωσης” των Κοινωνικών Αγαθών, που επιβάλλεται από την Τρόικα και το ΔΝΤ και εκτελείται κατά γράμμα από την τρικομματική Κυβέρνηση- πρέπει να ανατραπεί.
 Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως κοινωνική χρεοκοπία.
Καταγγέλλουμε την πολιτική των εκατοντάδων χιλιάδων “λουκέτων” μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατ. ανέργων και των 3 εκατ. πολιτών που ήδη ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, της σταδιακής “απόσυρσης” του Κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται τα Δημόσια Αγαθά, που είναι θεμελιώδη για τους πολίτες, της κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους..
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις συκοφαντικές, υπονομευτικές και διασπαστικές επιθέσεις κατά των Συνδικάτων και των εργατικών αγώνων γενικά κατά της συλλογικής δράσης και των κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Εργαζόμενοι & κοινωνία διαδηλώνουν - αγωνίζονται -  διεκδικούν & απαιτούν:

• Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχιας.
• Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
• Να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η ισοπέδωση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων.
• Να πάψει η άθλια πολιτική της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών (της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης).
• Να σταματήσει το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας και της δημόσιας περιουσίας.
• Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.
• Να μειωθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης και οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών του Δημοσίου και των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.
• Να καθιερωθούν μισθοί αξιοπρεπούς διαβίωσης.
• Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας.
• Να σταματήσει, επιτέλους, η φορολογική λαίλαπα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη.
•  Να ανατραπούν οι πολιτικές της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
• Να διευρυνθεί η παραγωγική βάση της χώρας.
• Να εξασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, τη δουλειά και τον πολιτισμό.
• Να σταματήσει η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και οι διατάξεις του Εργατικού Δικαίου που ξηλώνονται καθημερινά.
Τα αποτελέσματα της υλοποίησης των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τα βιώνουμε με δραματικό τρόπο  σε τοπικό επίπεδο με ένα επιπλέον ζήτημα : με τον  αργό και βασανιστικό θάνατο του δημόσιου αγαθού της Υγείας με την  σταδιακή απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών  και την μετατροπή του σε κέντρο υγείας. Η σταδιακή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και τη μετακύλιση του κόστους στους ασφαλισμένους είναι προ των πυλών  γι αυτό :
 Καταδικάζουμε ομόφωνα, όλοι η τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών της παράνομες άδικες και προκλητικές ενεργείς του υπουργείου υγείας που έχουν  στόχο την πλήρη απαξίωση του νοσοκομείου Γιαννιτσών.  Απαιτούμε την επαναφορά του πραγματικού αριθμού των αναπτυγμένων κλινών που έχει το Νοσοκομείο Γιαννιτσών Απαιτούμε τη αναβάθμιση του νοσοκομείου Γιαννιτσών  σε περιφερειακό που αυτός ουσιαστικά είναι ο πραγματικός του ρόλος εδώ και αρκετά χρονιά
Αγωνιζόμαστε:
Για την ανατροπή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών
Για ένα νέο κοινωνικό μοντέλο που θα ενισχύει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο του Κράτους
Για τη διεύρυνση της Δημοκρατίας
 Το ψήφισμα υπογράφουν οι :
Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Γιαννιτσών με όλα τα σωματεία μέλη του
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Β ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΕΦΕΕ ΠΕΛΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: