2 Φεβ 2013

Τιμητική εκδήλωση για τον “γιατρό των φτωχών παιδιών” Αυξέντιο Καλαγκό



   Τον ομογενή «γιατρό των φτωχών παιδιών» Αυξέντιο Καλαγκό θα τιμήσουν η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων και η Καρδιοχειρουργική Κλινική τουνοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
   Ο Κωνσταντινουπολίτης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χειρουργήσει πάνω από 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο με μοναδική τουαμοιβή το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.

   Το όνομα του έχει συνδεθεί με την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πλήθος καρδιοπαθών στο Λίβανο, στηΓεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.
   Ο Αυξέντιος Καλαγκός αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, έκανε σπουδές στη Γαλλία, Αγγλία και Ελβετία, έχοντας διάσημους δασκάλους όπως τους καθηγητές Αλέν Καρπεντιέ και Μαγκντί Γιακούμπ. 
  Την τελευταία δεκαετία είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης. Ο Αυξέντιος Καλαγκός είναι Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» και έχει μια πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα.

kalanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: