7 Φεβ 2013

Ο μικρός Λιάκος πέταξε για Ελβετία


Για την Ελβετία πέταξε χθες το μεσημέρι ο μικρός Ηλίας από τη Λακωνία που τις επόμενες μέρες πρόκειται να υποβληθεί σε λεπτή εγχείρηση ανοικτής καρδιάς από τον διάσημο παιδοκαρδιοχειρούργο Αυξέντιο Καλαγκό.

  Ο ηρωικός πιτσιρικάς, που είναι μόλις 7,5 ετών και ζει με τραχειοτομή αλλά και αναπτυξιακά προβλήματα, τα οποία εκδηλώθηκαν έξι μόλις μήνες μετά τη γέννησή του, αντιμετωπίζει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, που έχει επιδεινωθεί και χρήζει άμεσης επέμβασης. Η εγχείρηση όμως δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο της χώρας μας παρά μόνο στη χώρα αυτή της Κεντρικής Ευρώπης. 

Μετά από πολύμηνο αγώνα της οικογένειάς του και αφού ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ο μικρός Ηλίας κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για το εξωτερικό προκειμένου να εξεταστεί και να χειρουργηθεί από την πολύπειρη ομάδα του καθηγητή Αυξέντιου Καλαγκού, που πληροφορούμενος την κατάσταση της υγείας του μικρού, δέχτηκε να τον αναλάβει αφιλοκερδώς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αφού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φίλους που έσπευσαν να τον δουν από κοντά και να του ευχηθούν καλό ταξίδι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός τραγουδιστής Ματθαίος Γιαννούλης, ο μικρός Ηλίας αναχώρησε για την Ελβετία μαζί με τη μητέρα του. Μάλιστα, η τελευταία λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο ανάρτησε σχετικό μήνυμα στη σελίδα του Facebook με τίτλο «Το λεύκωμα του μικρού Λιάκου μας». «Σε λίγες ώρες πετάμε. Το στομάχι είναι κόμπος, η καρδιά πέτρα και η αγωνία μάς έχει κάνει λιώμα. Τη Δευτέρα σας θέλουμε όλους εδώ με τα μάτια στραμμένα στον Θεό».


MADATA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: