7 Νοε 2012

Βαρουφάκης: Λένε ψέμματα, θα πάρουν κι άλλα μέτρα


   
  Λίγο πριν μπει στο στούντιο του ΝΒC να σχολιάσει τις αμερικανικές εκλογές, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης βγήκε στο πρωινό του ΑΝΤ1. Η κυβέρνηση λέει δύο ψέμματα και το βασικό ψέμμα που λέει είναι ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, είπε ο κ. Βαρουφάκης.
   «Το πρώτο ψέμα είναι ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα, θα πτωχεύσουμε, διότι έτσι κι αλλιώς με τα μέτρα αυτά η πτώχευση θα είναι παταγώδης», είπε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης και το δεύτερο ψέμμα είναι πως «αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία».
  Ο κ. Βαρουφάκης υπενθύμισε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε πει κάποια στιγμή ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα κι ότι αν χρειαστεί να περάσει εκ νέου μέτρα, θα παραιτηθεί, «κάτι που δεν έκανε ποτέ».

   Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι τα έξοδα δεν πρέπει να   μειωθούν κατά 11,5 δισ. ευρώ, αλλά κατά 2,5 δισ., κάτι που «γίνεται πολύ απλά με συμπίεση από πάνω προς τα κάτω του υψηλότερου μισθού και της υψηλότερης σύνταξης».

  Αναφερόμενος στην επανεκλογή Ομπάνα ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι έχει σημασία για την Ελλάδα, μικρή ωστόσο, το γεγονός ότι επανεξελέγη ο Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: