7 Νοε 2012

Δεύτερη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων

 Κορυφώνονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με φόντο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Χωρίς ταξί και σήμερα η χώρα, στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ. Πέντε συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη.
  Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00.         Ακινητοποιημένα θα μείνουν για δεύτερο συνεχές 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια. Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ με αποτέλεσμα να σημειώθούν ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις. 
  Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα είναι τα φαρμακεία.
Οι συγκεντρώσεις

    Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 και στις 19.00 το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
  Το ΕΚΘ και ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα σε ένδειξη συμπαραστασης στους αγώνες των εργολαβικών εργαζομένων του πανεπιστημίου καλούν σε συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.  Προσυγκεντρώσεις στις 10.00 στην Καμάρα από εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ, της ΕΥΑΘ και της ΕΔΟΘ.
Στις 17.00, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα και εν συνεχεία σε πορεία διαμαρτυρίας, ενώ μισή ώρα αργότερα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει νέα συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των εκτελωνιστών στην πύλη εισόδου του λιμανιού Θεσσαλονίκης, ενώ άτομα με βαριές αναπηρίες στις 11.30 θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ. 
Στις 17.00 το απόγευμα συγκέντρωση στην Καμάρα, πρωτοβάθμιων σωματείων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και την ίδια ώρα στην ΕΥΑΘ εργαζομένων στην εταιρία και του ΣΥΡΙΖΑ. 
 Στις 17:30 στον Λευκό Πύργο θα συγκεντρωθούν εργαζόμενοι στους ΠΟΕ ΟΤΑ και στις 19:00 συγκέντρωση εμπόρων και βιοτεχνών στο ΥΜΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: