1 Νοε 2012

Το BBC στα Γιαννιτσά



  Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη (29 και 30 Οκτωβρίου) το βρετανικό, τηλεοπτικό  κανάλι BBC πραγματοποίησε γυρίσματα στα Γιαννιτσά και συνεντεύξεις με ανθρώπους της πόλης και ιστορικούς. Το υλικό θα ενσωματωθεί στο ντοκιμαντέρ του καναλιού, που φέρει τον τίτλο «In the steps of the Ottomans».


   Ο Δήμαρχος του Δήμου Πέλλας, κ. Γρηγόριος Στάμκος κατά τη συνέντευξη του στο BBC αναφέρθηκε στο ιστορικό παρελθόν των Γιαννιτσών παρουσιάζοντας παράλληλα το σύγχρονο έργο των αναστηλώσεων των οθωμανικών μνημείων. Μίλησε για τους αιματηρούς αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία, τη σπουδαιότητα της Μάχης των Γιαννιτσών και περιέγραψε την πορεία ανάπτυξης που η πόλη ακολούθησε κατά την τελευταία 100ετία. Επέμεινε όμως και στην ανάγκη σύζευξης και επικοινωνίας των δύο λαών υπό το πρίσμα των κανόνων του δικαίου και των ευκαιριών που αναδύονται στη νέα εποχή.

  Για το Δήμο Πέλλας ο σεβασμός στην ιστορία και την αρχιτεκτονική παράδοση αποτελούν εφαλτήριο πολιτιστικής εξέλιξης και προόδου. Οι προοπτικές εξωστρέφειας και τουριστικής ανάπτυξης που διαμορφώνονται, είναι σημαντικές. Ο Δήμος Πέλλας εργάζεται με διάρκεια και προσήλωση προς αυτή την κατεύθυνση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: