14 Νοε 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ



 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ. σούπας αλεύρι
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 10 λεπτά, μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν υγρά και να μαραθούν. 
Προσθέτουμε στα μανιτάρια το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλάτι και προσθέτουμε το ζωμό. Βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Εάν θέλουμε, αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ με την κανάτα ή με το μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα ή την αφήνουμε με τα μανιτάρια σε φέτες.
Και στις δύο περιπτώσεις αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: