15 Νοε 2012

Μαθήματα ελληνικού παραλογισμού



 Μετάθεση πήρε μία νηπιαγωγός στη Λευκάδα, ύστερα από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνος.
Η νηπιαγωγός τις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου κρέμασε μέσα στην αίθουσα
ζωγραφιές των μαθητών με ελληνικές, αλλά και αλβανικές σημαίες, καθώς 8 από τα 20 νήπια ήταν αλβανικής καταγωγής.

  Η υπόθεση ξεκίνησε όταν κάποιος γονέας έστειλε επιστολή στη Χρυσή Αυγή, ενημερώνοντάς την για το περιστατικό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.
Αποτέλεσμα ήταν η νηπιαγωγός να μετατεθεί από νηπιαγωγείο του Νυδρίου σε άλλο μέσα στην πόλη της Λευκάδας διότι κρίθηκε ότι «κινήθηκε εκτός παιδαγωγικού πλαισίου».
  Η τοπική οργάνωση δασκάλων και νηπιαγωγών προγραμμάτισε για xθες, Τετάρτη, εκδήλωση σε ένδειξη συμπαράστασης προς την εκπαιδευτικό, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

  Όπως τονίζει η ίδια η νηπιαγωγός «μία εβδομάδα πριν από την 28η Οκτωβρίου και λόγω της γιορτής της ελληνικής σημαίας ζήτησα από τα παιδάκια να ζωγραφίσουν σημαίες και κάποια αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν τις δικές τους σημαίες. 
  Φυσικά είπα στα παιδιά ότι εδώ γιορτάζουμε την ελληνική σημαία και μάλιστα τραγουδήσαμε το σχετικό τραγούδι. Στο νηπιαγωγείο αναρτώνται όλα τα έργα των παιδιών και έτσι έβαλα όλες τις ζωγραφιές δίπλα δίπλα. Την άλλη μέρα κάποιοι γονείς που είδαν και τις άλλες σημαίες δυστρόπησαν...Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισα το θέμα της εθνικής εορτής είναι σύμφωνα με τις γνώσεις που αποκόμισα από τις επιμορφώσεις για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση».

mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: