10 Μαΐ 2013

Γίνε dopios στον τόπο σου!

   Yπάρχουν ιδέες που σε κεντρίζουν από την πρώτη στιγμή που τις ακούς ακόμα και σε περιόδους παρακμής και μιζέριας .  Μία από αυτές την είχα πρωτακούσει πριν αρκετό καιρό όταν σε μια συζήτηση ακούστηκε μια εκπληκτική ιδέα που υλοποιούν τρεις  Έλληνες και ένας ινδός στο Σαν Φρανσίσκο. Η ιδέα και η υλοποίηση τόσο απλή που εντυπωσιάζει. «Γίνε ντόπιος στο τόπο σου.» Έτσι απλά..!!
  Ως “ντόπιοι” οικοδεσπότες στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και φανατικοί ταξιδιώτες, οι δημιουργοί σκεφτήκανε μια πλατφόρμα γεμάτη από «ντόπιες» συμβουλές και inside μυστικές και ιδιαίτερες εμπειρίες σε πόλεις και μέρη όλου του κόσμου. «Η αφορμή για τη δημιουργία της πλατφόρμας ήταν το ταξίδι μιας φίλης, που πήγαινε στη Ν. Ορλεάνη και έψαχνε να βρει πληροφορίες και tips που θα τη βοηθούσαν να οργανώσει αυτά που ήθελε να δει χάνοντας ατελείωτες ώρες σε “παράθυρα” και απρόσωπες πληροφορίες» λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι
   Πέρασε αρκετός καιρός από τότε και τελικά η ιδέα και η θεωρία  έγινε πράξη. Η πλατφόρμα ξεκίνησε δειλά δειλά το ταξίδι της στο διαδίκτυο με πρώτο σταθμό την Αθήνα ενώ τα πρώτα μηνύματα ήταν το λιγότερο ενθαρρυντικά και έτσι γρήγορα μπήκαν σκέψεις  για πολλές προσεκτικές «επεκτάσεις». Άλλωστε οι Έλληνες δημιουργοί της δεν μπορούσαν να μην συμπεριλάβουν και την Ελλάδα στην πλατφόρμα τους. Έτσι μετά την Αθήνα  ακολούθησε το Σαν Φρανσίσκο, η Κρήτη ενώ τώρα ήρθε επιτέλους η σειρά της Θεσσαλονίκης.
  To dopios.com είναι μια ταξιδιωτική κοινότητα, γεμάτη από παθιασμένους ντόπιους που θέλουν να δείξουν τα μέρη τους όπως ακριβώς εκείνοι τα ζουν και τα γνωρίζουν. Εμπειρίες αυθεντικές και σύμφωνες με την προσωπικότητα του καθενός.  Μια βόλτα σε πολυχώρους τέχνης, δυο ώρες σε αγαπημένα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, μια περιήγηση στα εικαστικά στέκια της πόλης, μια βόλτα με ποδήλατο στο δάσος του Χορτιάτη, ένα tour σε γευστικά στέκια λιγότερο δημοφιλή, ένας περίπατος σε μυστικούς κήπους και μια βραδινή έξοδος σε ιδιαίτερα στέκια με ποιοτική μουσική που μόνο ένας ντόπιος γνωρίζει καλά.  Ότι βάλει ο νους σου, μπορείς με το αζημίωτο να το μοιραστείς με ταξιδιώτες από τα πέρατα της γης δημιουργώντας σχέσεις και επαφές με «φανταστικούς» ανθρώπους .
  Οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής είναι συγκλονιστικές λένε οι δημιουργοί. «Υπάρχουν άνθρωποι, από τρελές περιοχές του κόσμου, που φτιάχνουν το προφίλ τους στο dopios και μας ζητάνε να ξεκλειδώσουμε την περιοχή τους, άλλοι που μας στέλνουν e-mails και ζητάνε να βοηθήσουν όπως μπορούν και πολλοί άλλοι που θέλουν να δουλέψουν μαζί μας. Αλήθεια, είναι μεγάλη η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός μας ακόμα μεγαλύτερος.!!»
Σήμερα, λοιπόν, 9 Μαΐου το dopios ανοίγει τις πύλες του και   στην  Θεσσαλονίκη περιμένοντας εμάς τους ντόπιους της, να την ξεκλειδώσουμε στα μάτια του ταξιδιώτη, προσφέροντας τη δική μας αυθεντική εμπειρία. Τι περιμένετε λοιπόν ;
http://www.dopios.com/calling/thessaloniki
Υ.Γ. Και αν παρελπίδα πιστεύετε ότι το ταξίδι σταματάει στην Θεσσαλονίκη μας είστε μάλλον βαθιά νυχτωμένοι…Έρχονται και άλλα πολλά…Μείνετε συντονισμένοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: