18 Μαΐ 2013

Εθελοντής προσφέρει ξύρισμα-κούρεμα σε αστέγους

 Έναν εναλλακτικό τρόπο για να βοηθήσει άστεγους επέλεξε ένας 82χρονος από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Ο επί χρόνια κουρέας κ. Anthony Cymerys, κάθε Τετάρτη, προσφέρει τις υπηρεσίες του στους άστεγους της περιοχής του, αφιλοκερδώς με σκοπό την καθαριότητα και τον καλλωπισμό τους.

  Συγκεκριμένα, στήνει την καρέκλα του στον ίσκιο μιας βελανιδιάς στο πάρκο Μπούσνελ και περιμένει ανυπόμονα τους πελάτες του. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι ξύρισμα και κούρεμα, με αντίτιμο… μια ζεστή αγκαλιά!
  Ο κ. Cymerys ξεκίνησε αυτή την πρωτότυπη “δουλειά” πριν 25 χρόνια, αφού είχε συνταξιοδοτηθεί. Αρχικά ασκούσε το επάγγελμα αποκλειστικά για τα μέλη της οικογένειάς του. Μετά από ένα εκκλησιαστικό κήρυγμα για τους αστέγους, αποφάσισε να δράσει και για τα λιγότερο τυχερά άτομα. Αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για να κάνει τους άστεγους να νιώθουν πιο όμορφα και να δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση.
  Οι πελάτες του σχηματίζουν ουρές, ενώ αρκετοί το συνδυάζουν με τα συσσίτια που πραγματοποιούνται τις Τετάρτες από τοπική εκκλησία. Ο 82χρονος φορτίζει τις μηχανές του μέσω μπαταρίας αυτοκινήτου και στη συνέχεια τα ψαλίδια του παίρνουν φωτιά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος για τη συγκεκριμένη του ενέργεια: “Είναι η ειλικρινής αγάπη για αυτά τα άτομα”.
Με τους άστεγους στις ΗΠΑ να αυξάνονται, η κυβερνητική δράση από μόνη της δεν μοιάζει εφικτή να επουλώσει τις πληγές και να λύσει το πρόβλημα. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, σαν αυτή του Cymerys, δείχνει το δρόμο προς την ανακούφιση των συναθρώπων μας και την αλληλεγγύη που καλούμαστε να επιδείξουμε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: