28 Ιουλ 2012

Απαγορευτικό για τα αναψυκτικά στη Νέα Υόρκη


Την απαγόρευση των μεγάλων συσκευασιών αναψυκτικών στο πλαίσιο του αγώνα του κατά της παχυσαρκίας πρότεινε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.
«Σε όλη τη χώρα βλέπω παχύσαρκους, όλοι σταυρώνουν τα χέρια και κανένας δεν θέλει να κάνει κάτι» είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ούτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει κάτι για το ζήτημα αλλά ούτε και οι πολιτειακές κυβερνήσεις οπότε εναπόκειται στους δήμους να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία.
Εξήγησε ακόμη ότι το μέτρο απευθύνεται στους φτωχότερους πολίτες που δεν έχουν καλή γνώση των θεμάτων διατροφής και επέμεινε ότι δεν στοχεύει κατά των μεγάλων εταιρειών αναψυκτικών.
Η πρόταση του Μπλούμπεργκ απαγορεύει την πώληση αναψυκτικών με ζάχαρη σε ποτήρια άνω του μισού λίτρου (16 ουγκιές) σε δημόσιους χώρους όπως τα θέατρα και τους πάγκους των πλανόδιων πωλητών.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Μπλούμπεργκ προώθησε μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια και τους δημόσιους χώρους, την απαγόρευση σε κορεσμένα λιπαρά ενώ επέβαλε την αναγραφή των θερμίδων των τροφίμων στα φαστ-φουντ.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: